Prospect

Cody Ford (G, Oklahoma), NFL Draft 2019

Cody Ford

G, Oklahoma

Uppdaterad: 2019-04-27 01:38

Draftad av: Buffalo Bills (Runda: 2, Plats: 38)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 157 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (80): Kanske den mest lovande av alla offensiva linjespelare i årets draft men han är inte där än. Ford har den där unika blandningen av styrka, storlek, tuffhet och rörlighet som alla drömmer om till sin offensiva linje. Spelar väldigt fysiskt och avslutar aggressivt i framförallt spring. Känns väldigt smidig på andra nivån och har ett fantastiskt omfång. Men han har bara startat ett år på linjen och det syns ganska tydligt. Måste slipa på alla saker i sitt spel, tror säkert han kommer klara det men att räkna med dominans dag ett är tveksamt. I college kom han undan med det, inte i NFL. Fötterna är tröga i pass, händerna är överallt, kommer för högt vilket leder till att balansen inte sitter där. Kör just nu på mer plöjande i spring och sina fina förutsättningar i pass. Kan bli riktigt bra både som OT och OG, men tålamod. Har han som Guard tills vidare.

Richards omdöme (83): Ford är redo att komma in dag ett och spela RT i NFL. Har styrkan, fotarbete och tekniken att klara sig väl. Tillräckligt rappa fötter för att hela tiden vara i position och spegla rushers. Kan bli bättre med händerna, men har bra kraft och fart i dem när han attackerar. Är gärna aggressiv vid kontakt, vilket jag gillar. I passblockering hanterar han både styrka och fart bra, kan ha vissa problem om han hamnar för långt ut ensam mot explosiva rushers. I spring är han elak och stark, flyttar sin gubbe bra. Bäst lämpad i ett powersystem, eftersom han inte är så bra på öppen plan. Gillar inte hans stance, alldeles för upprätt men spelar med bra leverage vid kontakt.

Daniels omdöme (82): Snabba fötter på den här kolossen gör att han kan ändra riktning snabbt. Vinner ofta mot sina passrushers trots att han har en del att förbättra med sin handplacering. Ksn han förbättra sina händer så kan han troligen få mer uträttat även i springspelet och blir således en given starter på RT med uppsida.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Cody Ford (G, Oklahoma), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top