Prospect

Royce Freeman (RB, Oregon), NFL Draft 2018

Royce Freeman

RB, Oregon

Uppdaterad: 2018-04-28 03:37

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 3, Plats: 71)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 104 kg
Längd: 180 cm
Röda flaggor: Haft nästan 1000 carries på college.

Mattias omdöme (74): Intressant att utvärdera RB:s i Pac 12, Det är stora ytor och de hinner springa många yards innan de kommer i kontakt med närmaste försvarare. Freeman har en förrädisk snabbhet som får försvarare att ta dåliga vinklar men tycker fortfarande att han springer relativt passivt. Han har styrkan att springa igenom tacklingar och driva försvarare bakåt men känns som att han bara gör det när han måste, annars försöker han runda dem. Kan bli mer bestämd.

Freeman ser spelet bra och är bra på att justera beroende på var håller öppnar upp. Han har mycket att gilla. Har en spännande mix av kvickhet och styrka, produktion under lång tid, bra balans och blick för spelet. Men tror han kommer behöva en del coachning på NFL-nivå för att anpassa sitt spel för proffsligan. Frågan är om han är mottaglig? Som sagt, spännande men med en relativt stor flopprisk.

Lasses omdöme (73): Studsade tillbaka fint efter en mindre lyckad kampanj 2016. Valde att stå över Oregon?s Bowl match och sånt väcker ju alltid diskussion och känslor. En playmaker med fin kombination av storlek och muskler tillsammans med bra fart, balans och fotarbete. Men känns som att han håller igen för ofta och ser nästan rädd ut innan kontakt och ger upp lite för lätt efter kontakt. Annars bra känsla för vad som finns att få på plan och funkar utmärkt i Inside Zone som Oregon älskar att köra. Utsidan ska inte heller vara ett problem med snabbheten trots att han inte är den mest explosiva. Bra i pass och har varit inblandad i en hel del screens med fina resultat. Vågar han bara spela ut så tror jag att Freeman kan bli en pålitlig startspelare i NFL under många år. Har används väldigt flitigt i college och har redan haft problem med skador, hur sliten är kroppen?

Magnus omdöme (74): Fin storlek och ett lätt flytand steg, skicklig på att byta riktning utan att tappa fart. Bra balans. Fin blick och förmåga att hitta löpvägarna. Studsar ofta ut och har fart att ta sig runt på kanten. Har inte blixtrande snabbhet, saknar den sista växeln, men helt okej. Har inte explosiviteten och kraften för att bryta sig igenom på insidan, kan springa insida men är inte lika effektiv. Blir än svårare på nästa nivå. Bryter inte tacklingar men är bra på att få folk att missa. Är ett vapen i passpelet med sin rörlighet och fart, men har inte används speciellt mycket senaste åren.

Nyheter

To Top