Prospect

Nick Chubb (RB, Georgia), NFL Draft 2018

Nick Chubb

RB, Georgia

Uppdaterad: 2018-04-28 01:21

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 2, Plats: 35)

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 102 kg
Längd: 178 cm
Meriter: Kusin med Brandley Chubb.
Röda flaggor: Allvarlig knäskada 2015

Mattias omdöme (74): Chubb är en mer klassisk running back. Han har i stort sett inte varit del av passningsspelet och det är något han måste bevisa att han kan om han ska blir draftad högt. Har en tålmodig, lite sökande, springstil. Har en imponerande blick för spelet och vid kontakt låter han de kraftfulla benen gå på och plockar ofta upp några extra yards. Det är inte särskilt mycket finess. Om du inte har bra teknik i tacklingen så kommer du inte få Chubb till marken. Har också speeden för de långa spelen. Är lite Alfred Morris över honom. Han är bra, stabil och kan bära ditt springspel men du behöver troligtvis en annan RB för tredje down och frågan är om han kan springa igenom NFL-LBs med sin upprätta stil.

Lasses omdöme (74): Har de senaste åren helatiden jämförts med sin partner Michel och jag håller med de flesta som håller Michel högre. Men det har blivit lite att man lyft Michel och tryckt ner Chubb och där håller jag inte med för jag gillar även Chubb ordentligt. Har haft en hel del problem med skador under sin karriär men var frisk hela 2017. Springer väldigt lågt och tufft vilket gör att han är riktigt bra på att ta mark efter kontakt. Inte rädd att sätta in tacklingen och gör det oftast riktigt bra. Tycker han utvecklat sin kvickhet det senaste året och lyckas bra både runt och upp i mitten till skillnad från 2016. Springer smart med tålamod och utan att beta av onödig mark för att ta sig fram, trtos att han ibland ser ut att missa väldigt enkla hål. Tyvärr märks det att han tappat mycket av den explosivitet han hade innan sin skada och frågan är om han kommer få tillbaka den, stort minus. Har inte heller toppfarten som ofta efterfrågas på nästa nivå.

Magnus omdöme (75): Fysisk springare som är som bäst när han går nord-syd och bibehåller fart med små riktningsförändringar. Stryktålig som orkar bära ett anfall. Starka ben och ett fint driv när han får upp farten, kan dra med sig en klunga spelare. Bra balans och har kraft att både stå emot och bryta tacklingar. Har ingen toppspeed och inte heller toppstyrka, vilket gör Chubb lite svårplacerad. Han är lite allt eller inget, antingen går spelet för 5+ yards, med många stora spel, eller så tar det stopp innan line of scrimmage. Halvtunga fötter och inte heller explosiv. Hade en otäck knäskada 2015, har kommit tillbaks i närheten av nivån men har lite kvar än. Har vissa problem i pass protection och bidra knappt som måltavla i pass.

Daniels omdöme (83): Nick Chubb har jobbat hårt i Georgia. Han är kraftfull och orädd. Hans styrka ligger i spelförståelsen, han hittar snabbt rätt hål och använder sin kraft för att bryta igenom. Chubb ser ut att vara oväntat kvick i sidled trots sin kraftfulla stil och borde kunna passa i de flesta offensiva uppläggen i NFL. Chubb är absolut duglig när det gäller att skydda sin quarterback i passningsspelet men jag tror att NFL-lagen vill sen en förbättring där. Chubb har tagit emot få passningar i Georgia och lagen kommer säkert kolla närmare på hans färdigheter där under combine. Med en stark combine kan Chubb helt klart ses som en topp – kandidat.

Highlights

Nick Chubb (RB, Georgia), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top