Prospect

Justin Reid (S, Stanford), NFL Draft 2018

Justin Reid

S, Stanford

Uppdaterad: 2018-04-28 03:28

Draftad av: Houston Texans (Runda: 3, Plats: 68)

Genomsnittligt betyg: 71

Vikt: 93 kg
Längd: 185 cm
Meriter: Lillebror till S Eric Reid i 49ers

Lasses omdöme (62): En spelare som behärskar både spring och pass bra bak i planen. En trygg och smart spelare som sällan gör de stora misstagen. Men trots att han är väldigt all round så tycker jag han saknar det där extra både när det kommer till spring och pass. Mot spring känns han väldigt liten och klen. Trots att han läser spelet bra och oftast är nära bollen räcker han inte riktigt till. Mot pass gör han det bra både i zon och mot man men jag tycker han vinner lite för lite av 50/50 bollarna och känns mer som en trygg spelare som sällan förlorar stort. Trots det har han sin bästa säsong bakom sig och med fem picks så går det inte att bortse från att han har potential att bli en FS i NFL.

Magnus omdöme (79): Reid är en lite tunnare byggd spelare som läser spelet väldigt bra. Ett lätt steg och en smidighet som gör att han flyter fram, rörlig i sidled och skiftar riktning med enkelhet. Snabb. Skicklig i cover där han klarar av att ligga nära sin motståndare, långa armar och är aktiv med händerna utan att vara för ”på”. Gör en hel del spel mot bollen och haft en del interceptions. Är inte den fysiske tacklaren som kliver fram och sätter stopp, men med sin rörlighet så får han oftast tag på motståndaren. Klarar av att spela i slot eller högt. Duktig mot springspelet när han får utnyttja sina instinkter och kliva fram. En hel del tidiga stopp tack vare förmågan att läsa spelet. Chansar en del, blir bolltittande, som leder till stora spel.

Richards omdöme (73): Reid är svår att placera. Är för liten och inte tillräckligt fysiskt impaktfull för att spela SS, har lite svårt att komma av blocks stundtals men är också en relativt säker tacklare och kan hänga med ut mot sidlinjerna och stänga av yta. Tveksam över ifall han kan täcka tillräcklig yta för att lämnas ensam som FS i t.ex. cover 1. Även om han gör väl ifrån sig  i atletisk tester så känns det som han saknar farten och kvickheten i riktningsbyten. Visar stundtals relativt dålig känsla för spelet, måste se för att veta. Därför ofta som han antingen stirrar ner sin WR och inte blockerar spring, han stirrar ner QB och släpper fria mottagare och han biter upprepande på double moves. Samtidigt har han presterat väl även mot bättre anfall under sin karriär och är relativt duktig i att spela man-man och vara nära linjen. I ett försvar som ger honom halva planen att täcka kan han bäst hitta sin roll. Något år in i NFL lyckas han nog hitta sin plats som starter, men ingen som bör sättas in redan dag 1.

Nyheter

To Top