Prospect

Quenton Nelson (G, Notre Dame), NFL Draft 2018

Quenton Nelson

G, Notre Dame

Uppdaterad: 2018-04-27 05:34

Draftad av: Indianapolis Colts (Runda: 1, Plats: 6)

Genomsnittligt betyg: 94

Vikt: 149 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (96): I mina ögon en av de bästa, oavsett position, i årets draft och den största talangen på insidan av offensive linjen på länge. Känns givet att Nelson ska väljas före den bästa tackeln i draften. Har dominerat för Notre Dame de tre senaste åren och bara blivit bättre och bättre. Bred både i kroppen och i sitt spel. Går ytterst sällan bort sig och blir nästan aldrig slagen en mot en. I spring kommer han med fart och en väldig styrka och power vilket gör att man snabbt ser honom även om man inte letar efter honom. Spelar väldigt lågt och samlar kraft från höfterna och ibland ser det ut som han kan plocka upp en försvarare och lyfta honom rätt upp. Ta det i kombination med hans blick och snabbhet så är han en dröm för en RB att springa bakom. Fantastisk i double team och rör sig med bra fötter och håller sitt ansvar i sidled i pass. Kan ha lite problem med balansen och när han blir slagen så ligger han oftast på marken. Kan även slänga sig in i sin man med hjälmen först vilket leder till att han tappar överblicken av spelet. När han väl blir slagen så har han ändå en tendens att återhämta sig och rädda situation. Ser spännande ut när han pullar och får han bara putsa på sin teknik i det och lite putsande i passblock så är han komplett.

Magnus omdöme (94): Stark, tuff, elak. Nelson är ett välväxt atletiskt kraftpaket på den offensiva linjen. Stark genom hela kroppen med fin teknik och härlig aggressivitet. Dominant en mot en. Vinner med kraft och explosivitet vid snap, bra händer som får tag på motståndaren. Spelar lågt och fint. Fina fötter och jobbar sig hela tiden i balans, även när motståndarna får honom ur. Kraftig nederdel med starka ben som driver genom blockar. Bra på pulls och på andra nivån via sin atletism, behåller oftast kraft och teknik när han är i rörelse. Har en elakhet och motor som nöter ned motståndarna. Bra förståelse för spelet och hjälper sina medspelare. Bra på att leda springspelet, får nästan alltid ett par yards rörelse. Stark i passförsvar, lätta fötter, smidig i sidled, och står emot kraft. När han får tag på sin motståndare så är det ofta över för denna.

Daniels omdöme (93): En dominant pjäs på Notre Dames linje som tillsammans med Mike McGlinchey på utsidan öppnade upp hål efter hål i springspelet. Nelson är väldigt atletisk och snabb upp till nästa nivå. Som center mot North Carolina visade han också stora kvaliteter och användes flitigt både till att dra sig utanför den offensiva linjen för att blockera samt att snabbt komma upp och blockera på nästa nivå framför den offensiva linjen. Nelson kanske skyltar lite tidigt med vad spelet kommer att gå ut på, men det är svårt att se några större svagheter överhuvudtaget.

Highlights

Quenton Nelson (G, Notre Dame), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top