Prospect

Nick Nelson (CB, Wisconsin), NFL Draft 2018

Nick Nelson

CB, Wisconsin

Uppdaterad: 2018-04-28 18:34

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 4, Plats: 110)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 95 kg
Längd: 181 cmMattias omdöme (71): Mer satt och fysisk corner som spelar med låg tyngdpunkt. Bra på line of scrimmage och mjuka höfter. Saknar kanske lite toppfart och längd, vilket kan vara en förklaring till att han inte hade någon interception under sina tre år i college. Hade dock 36 nedslagna passningar sina sista två år, 21 2017 var mest i landet. Rör sig med en härlig balans och ligger tajt med sin motståndare. Väldigt aktiv med sina händer och fysisk på sin receiver, har därför också åkt på en hel del flaggor. Helt klart en av de bästa rena cover corners i draften, men är han en playmaker?

Magnus omdöme (72): Fysisk och tuff spelare. Kompakt byggd och är kanske inte den mest atletiske. Bra när han ställer upp i press och får utnyttja sin aggressivitet. Duktig duellspelare och kommer upp bra i närkamperna och spelar på bollen. Hade 21 försvarade passningar under 2017. Har ett okej fotarbete, rätt kvicka fötter men inte den explosive och atletiske typen. Lite trög i vändningarna, men är bra på att tvinga receivern att välja sida. Bäst när han får spela man mot man. Duktig på att följa sin spelare sålänge det inte blir för mycket sidled. Inte instinkterna eller snabbheten för att bryta och ta sig in framför receivern, spelar mer safe. Bra tacklare. Har en okej snabbhet, men behöver hjälp mot riktigt snabba spelare.

Richards omdöme (78): En spännande corner som jag värderar mycket högre än de flesta. Har allt jag vill från en corner egentligen, förutom att han stundtals bränns av supersnabba receivers. Har bra fotarbete, stör motståndarens routes väl, använder sidlinjen riktigt bra för att skärma av och minska planen för sin receiver. Använder sin kropp bra för att tränga bort motståndare i jakt på bollen. Tafsar lite väl mycket och drar en del i kläder som kommer resultera i flaggor, men sköter det snyggt överlag.

Nyheter

To Top