Prospect

Jaire Alexander (CB, Louisville), NFL Draft 2018

Jaire Alexander

CB, Louisville

Uppdaterad: 2018-04-27 05:38

Draftad av: Green Bay Packers (Runda: 1, Plats: 18)

Genomsnittligt betyg: 72

Vikt: 87 kg
Längd: 180 cmMattias omdöme (73): Intensiv och arg myra därute, även om han inte är jätteliten. Spelar tufft utan att riktigt kunna backa upp det, vilket är positivt. Explosiv atlet på alla sätt med näsa för bollen. Följsam och kvick i alla riktningar. Knappast särskilt fysisk men jobbar ändå med sina punches och har spelat en hel del press. Tyvärr en del skador under 2017, både ben och hand, som gjorde att han missade en del tid. Stänger fort på sin receiver i zon och attackerar bollen. Brent Grimes?

Lasses omdöme (63): Var en hel del hajp kring Jaire innan säsongen och är det även nu. Jag tycker han hade en okej säsong 2016 men såg inte alls någon utveckling utan snarare ett steg bakåt 2017. Kort corner med liten ?ram? och måste verkligen biffa till sig för att ta nästa kliv. Det som talar för Jaire är att han är både snabb och kvick och reagerar snabbt på spelet med bra teknik. Men han är också tvungen att göra det då jag tycker han har problem att diagnostisera spelet innan snap. Har haft stora problem med olika skador under året vilket kan vara anledningen att han inte riktigt sätt lika lovande ut som han gjorde 2016. Kan täcka stora ytor och hänger med bra i man plus att han är en farlig puntreturner. Kan man bara få ut det lilla extra från honom och hoppas att inte skadorna ställt till med för mycket kan det bli en framtida startspelare.

Magnus omdöme (71): En kaxig cb som spelar med känslor och är i motståndarnas ansikte mest hela tiden. Haft skadeproblem som stört under 2017. En lite ryckig spestil, har inte det mjuka fotarbetet när han speglar sin receiver. Har en bra snabbhet och fina instinkter, läser spelet bra. Vill alltid bidra och är inte rädd för att smälla på. Har explosivitet när han får bryta och gå framåt. Är fysisk vid LOS, använder händerna lite väl mycket i bland och håller i sin motståndare. Är en playmaker. Duktig på att spela mot bollen, är aggressiv och attackerar. Har en hel del INT och försvarade passningar. Har fått returnera en del, med framgång. Kommer till sin rätt när han får spela off och i zon, då kan hans explosivitet och förmåga att läsa spelet generera bra saker. Är lite tanig, finns utrymme för extra kilo muskler.

Richards omdöme (80): En zon-spelare som är bäst med ögonen på bollen. Läsa QB och hämta boll. Visar stundtals goda instinkter och litar på dem, är väldigt reaktiv. Möter upp på linjen väl med sin storlek och spelar fysiskt. Följer receivers väl, tillräckligt snabb och rörlig för att täcka de flesta. Behöver bli bättre på att läsa med komplicerade routes, att läsa receivers höfter istället för ögon och att inte bita på fakes/double moves. Släpper ibland spelare bakom sig när han blir allt för bolltittande. Har erfarenhet som punt returner. Är en energisk, självsäker, spelar med en attityd och kommer uppskattas av sina lagkamrater.

Nyheter

To Top