Prospect

Minkah Fitzpatrick (S, Alabama), NFL Draft 2018

Minkah Fitzpatrick

S, Alabama

Uppdaterad: 2018-04-27 05:35

Draftad av: Miami Dolphins (Runda: 1, Plats: 11)

Genomsnittligt betyg: 90

Vikt: 92 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (91): Mångsidig spelare som behärskar både tät markering i pass och attacker mot LOS i spring. Ser ut att älska varje minut han får vara på planen och spelar som bäst när det gäller som mest. Kan spela både SS, FS, corner och nickel och är till stor hjälp för sina corners både i dubbelmarkering och att täcka ytor. Bra storlek med bra fötter och rör sig väldigt naturligt både framåt och bakåt, känns väldigt naturlig i man-man och okej i zon. Läser spelet bra och finns stort sett alltid nära bollen. Bra fart och är inte rädd att spela på bollen vilket leder till en hel del picks i pass och lika trygg och säker känns han när han attackerar LOS mot spring. Svårt att egentligen hitta några brister men det skadar inte för Minkah att bygga lite mer muskler innan NFL. Lite tveksamheter när han spelar djup i zon där han ibland kan bränna sig och få svårt att komma tillbaka då han inte har det rappaste första steget.

Magnus omdöme (92): Härlig spelare som alltid ser till att finnas där de händer. Riktigt fina instinkter och läser spelet väldigt väl. Varit verbale ledaren och hjärnan i Alabamas försvar, ett batteri som sprider energi. Mångsidig. Kommer bäst till sin rätt som free safey, men kan spela i slot och corner på utsidan. Förmågan att flytta runt är en styrka. Spelar med hög motor och nöter hela matchen. Har en playmaker-förmåga. Bra mot springspelet där hans huvud tar honom till rätt position. Ännu bättre mot passpelet där snabbheten och förmågan att läsa spelet ger honom bra lägen att göra spel. Explosiv när han kliver fram, har en extra växel. Ett lätt steg med kvicka fötter. Missar en del tacklingar för att han slänger sig in, bör lära sig att släppa en yard för att inte riskera stora spel.

Richards omdöme (90): Min högst rankade försvarare i årets draft, med både högt tak och högt golv. Det går inte att missa med honom. Kan spela varenda position i secondary, men bäst som safety. Säker på tacklingar både i boxen och på öppen plan. Har bra fart, kvickhet, fotarbete och höfter för att kunna spela tight man-markering och bra instinkter för att spela zon. Är duktig på att spela på bollen, mentaliteten av en receiver nästan när han går upp för att plocka ner den. Bra bollkänsla när han ser den. Ska han spela CB finns en viss inlärningsperiod i att spela på bollen med ryggen vänd mot den samt att läsa och förvänta sig routes. Tror att han klarar av det på en hög nivå med lite tid på sig. En alfahane van att leda laget, kommunicera spel och tydligen extremt dedikerad till att bli bäst. Allt är här. Slam dunk.

Daniels omdöme (89): En oerhört mångsidig spelare. Redan mot Clemson i NCAA – mästerskapet 2016 visade han prov på det, då han spelade som tuff press-cornerback vid den defensiva linjen, i sloten och som safety. Snabb i alla riktningar. Tacklar hårt och med bra teknik. Kan ibland fastna när det blir lite trafikerat. Kanske saknar lite rörlighet i höfter och därmed blir lite långsam vid riktningsförändringar. Kan visa lite bättre tålamod. Känns trots det som ett av draftens säkraste val.

Highlights

Minkah Fitzpatrick (S, Alabama), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top