Prospect

Derwin James (S, Florida State), NFL Draft 2018

Derwin James

S, Florida State

Uppdaterad: 2018-04-27 05:38

Draftad av: Los Angeles Chargers (Runda: 1, Plats: 17)

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 98 kg
Längd: 191 cm
Röda flaggor: Missade större delen av 2016 med ett avslitet korsband

Lasses omdöme (86): Snabb och stor superatlet där hans starkaste sida är det fysiska spelet, har alla mått och vikter som passar in för positionen. Seriös ledare som är först i filmrummet och på träning, naturlig ledare. Mångsidig spelare som gärna smyger ner till LOS där han bjuder på riktigt effektiva blitzar. Helt klart mest naturlig som strong safety nära boxen med hans vilja att attackera bollbäraren oavsett om det är en receiver, RB eller QB. Kan ställa upp lite varstans på planen redo att straffa sina motståndare i varje spel där han inte bara nöjer sig med tacklingen utan vill ha bollen också. Kan ibland zooma in lite för mycket på sitt offer och missa ett annat hot i sin zon. Har visat vissa svagheter när han ska falla bak mot pass och man skulle kanske närmare se honom som en WLB än en FS. Har väldigt kvicka fötter framåt men saknar lite kvickhet bakåt.

Magnus omdöme (86): En fantastisk atlet och ledare. Håller till i boxen och är en modern hybrid mellan safery och linebacker. Den atletiska förmågan sticker ut. Explosiv, kvick och kraftfull. Fin blandning av snabbhet och storlek. Skadad 2016, hindrarde honom en del 2017. Varit ledare på FSU och coacher pratar om hans proffsighet och vilja att alltid bli bättre. Kan täcka stora ytor med sin snabbhet. En explosiv blitzare med förmåga att vara osynlig för QBn innan det är försent. Kan spela nära LOS och har en okej förmåga att falla ned. Längden och snabbheten för att försvara i pass. Bra attityd. Starka och långa armar. Kan vara en kraftfull tacklare, behöver bli mer pålitlig i sitt tacklande. Känns lite ofärdig när det gäller vad han kan bli, mer atlet än spelare kanske. Kan ta lite tid innan han reagerar, ser lite passiv ut. Bättre när han får gå på instinkter än när han ska läsa.

Richards omdöme (83): En flyttbar schackpjäs som kan fylla många skor i försvaret. Onekligen en helt absurd atletisk förmåga och på det mentala planet ska han tydligen vara precis lika imponerande. Härlig karaktär som folk dras till, klassisk ledartyp. Passar bäst som strong safety, relativt nära linjen och kan markera tight ends och stora receivers i pass. Kan också fylla rollen som moneybacker i en del paket. Lång, stark och skicklig tacklare som gärna straffar bollbärare. Liknelsen med Kam Chancellor är verkligen träffsäker. Ibland kan hans storlek vara en nackdel. Har svårare att hantera vissa mindre och kvickare receivers som lyckas glida undan hans fysiska spel och har ibland lite för hög tyngdpunkt vid kontakt när han tacklar bollbärare.

Daniels omdöme (75): En relativt stor safety som jämförs med Kam Chancellor. Spelar dock inte tillnärmelsevis så aggressivt och snabbt som Kam. Användes till det mesta i Seminoles försvar och kunde sköta man mot man – uppgifter på ett bra sätt och blitzade bra. Stora problem i zonförsvar, tappade regelbundet bort sina spelare i det läget. Har hög toppfart men ser långsam ut vid riktningsförändringar och kan mycket väl exponeras i NFL på grund av det. Tveksam.

Highlights

Derwin James (S, Florida State), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top