Prospect

Michael Gallup (WR, Colorado State), NFL Draft 2018

Michael Gallup

WR, Colorado State

Uppdaterad: 2018-04-28 04:01

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 3, Plats: 81)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 88 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (77): Sysslade med fotboll, basket, baseball och friidrott i high school. Spelade sina första två år på community college. Fysisk receiver som är rätt svår att utvärdera. Uppfattningen är en relativt balanserad alt-i-allo receiver som användes på allt från bubble screens och slants till go routes och fades i redzone. Clean route runner, explosiv på små ytor och bra med bollen i händerna. Svårplacerad. Saknar kanske det där lilla extra för att vara ett speciellt prospect. Bra atlet, tekniker, produktiv.

Lasses omdöme (74): Atlet som jonglerade med fem olika sporter i High School. Snabba fötter och en fin kombination av fart och storlek. Inte rädd för att ta fajten med större mer fysiska corners och vinner mycket redan kring LOS. Spelar aggresivt överlag och kämpar hårt för varje yard efter catch. Tyckte han såg slarvig ut i sina routes 2016 men betydligt bättre förra säsongen, men behöver fortsätta jobba på den biten. Har ett väldigt snyggt första steg när han bryter sina routes och når upp till toppfart väldigt snabbt. Läser planen väl även när han är i toppfart och har oftast inga problem att hitta öppen yta med bra kroppskontroll. Svårare att läsa av var bollen befinner sig och ibland känns det som han helt glömmer att vända på huvudet och kolla. Har inte de mest pålitliga händerna och har oftast svårt att suga in bollar som inte sitter precis där dom ska. Känns som han fortfarande har en del kvar att lära i det tekniska och taktiska men snabbheten och storleken gör honom helt klart till ett intressant projekt.

Magnus omdöme (73): Stabil och stark i kroppen. Har bra fotarbete och kan skapa separation med hjäp av det. Bra på contested catches. Starka nypor som fångar det mesta. Mer explosiv än snabb. Bra route runner som har ett öga för vart det finns ytor. Tuff och attackerar försvarare,både med- och i kamp om bollen. Producerat bra på lite lägre nivå, men gjorde en del mot Alabama.Visade upp sig från sin bästa sida under Senior Bowl.

Richards omdöme (74): Snabb spelare, toppfart direkt från stillastående. Fångar bollen med händerna, förstår att han måste jobba tillbaka mot bollen. Springer okej, men inga raffinerade, routes och är tillräckligt kvick för att ta skarpa skär och accelerera iväg. Måste vinna med fart, har inte många andra sätt. Skapar inte mycket separation genom att t.ex. skärma av, jobba med händerna etc. Behöver bli bättre på det, samt att vinna fler luftdueller. Är snabb nog att vara ett djupt hot men måste då kunna vinna en-mot-en djupt.

Nyheter

To Top