Prospect

James Washington (WR, Oklahoma State), NFL Draft 2018

James Washington

WR, Oklahoma State

Uppdaterad: 2018-04-28 03:01

Draftad av: Pittsburgh Steelers (Runda: 2, Plats: 60)

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 92 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (73): Spelade också tennis, basket och höll på med friidrott i high shool. Otroligt produktiv i college. Vann Biletnikoff Award 2017. Väldigt intressant kroppsform för en receiver. Relativt kort och satt, ser nästan lite ut som Steve Smith. Kvick i vändningar och ur sina bryt, stark på trånga ytor. Oerhört kvicka fötter och lysande på att suga in bollen över axeln. Svår att pressa på line of scrimmage, är för kvick. Begåvad route runner. Jag gillar Washington som ett val i andra till tredje rundan, kan bli en mycket produktiv spelare i rätt situation.

Lasses omdöme (78): Washington har varit en riktig stjärna i Oklahoma State de två senaste åren. Frågan är väl om det stannar där? Han har haft riktigt fina förutsättningar i ett offensivglatt Big12 med ett väldigt tryggt system och en väldigt effektiv QB. Atletisk spelare, tresteg och tennis i High School, som kanske mer påminner om en RB än en WR. Har spelat både på utsidan och som slot i college men det är som ett djupt hot på utsidan han gör sig bäst. Kvick med bra start och stopp fart som ofta lurar cornern och skapar separation i det vertikala spelet. Tar sina post routes med bra acceleration vilket gör honom till en öppen måltavla tidigt. Lokaliserar bollen tidigt och anpassar sin fart för att tajma den fint. Lite kortare än vad man önskar men har en fin spänst som väger upp en del. I djupet är han som sagt ett hot men inte alls lika effektiv när det blir mer avancerade routes och har problem att ta sig loss från tight markering. Fötterna är inte riktigt med honom vilket också begränsar honom i sina routes. Händerna är i bästa fall tveksamma, syns framförallt på kortare pass in i trafik. Grymt produktiv och snittar över 20 yards per catch.

Magnus omdöme (77): Fysisk spelare med en kompakt kropp. Har en funktionell explosivitet och får ofta första steget på sin DB och är skicklig på att använda kroppen för att hålla borta försvararen. Bra fokus och händer, klarar av att fånga bollar i trängda lägen och passningar som komer utanför kroppen. Lokaliserar bollen när han går djupt. Kan skapa yards efter catch. Har inte använts i speciellt många routes och har lite att bevisa som route runner. Starka fötter. Ser lite stel ut, inte spänst i steget, ingen atletisk receiver. Har inte längden eller snabbheten för att dominera på utsidan. Kompenserar en hel del med sina långa armar. Producerat massor under sina fyra år, men haft lite svårare när Oklahoma State mött bättre försvar. Var duktig under Senior Bowl veckan.

Richards omdöme (77): Inte direkt en prototyp för positionen, ser mer ut som en running back. Springer typ vara samma routes hela tiden (out, post). Såg bättre ut i Mobile, men ett sånt begränsat träd puttar ut honom ur första rundan. Pålitliga händer, fångar bollar väl även med försvarare över sig och lokaliserar den över axeln. Har samtidigt en del bubbelbollar. En väldigt fysisk spelare som inte går att pressa på linjen, springer i mitten utan rädsla för smällar och som är svår att få ner. Blockerar tillräckligt bra i springspelet men får gärna vara lite elakare. Snabb nog att vara ett hot djupt trots att han är kort. Tror inte han kan bära ett passoffensiv i NFL på egen hand.

James Washington (WR, Oklahoma State), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top