Prospect

Dante Pettis (WR, Washington), NFL Draft 2018

Dante Pettis

WR, Washington

Uppdaterad: 2018-04-28 02:02

Draftad av: San Francisco 49ers (Runda: 2, Plats: 44)

Genomsnittligt betyg: 70

Vikt: 88 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (79): Bra längd och imponerande kvickhet för sin storlek. Smidig atlet med bra händer och balans. Rätt clean route runner och det är underligt att han inte haft mer produktion hittills i karriären. Spännande mångsidigt vapen för ett kreativt anfall. Lite av en backshoulder-specialist. Svårtacklad. Skulle gott kunna lägga på sig säkert minst tio kilo men jag gillar Pettis.

Lasses omdöme (62): Det känns väldigt mycket vänta och se när det kommer till Pettis. Han har de flesta egenskaperna som önskas. Atletisk och explosiv med bra acceleration från LOS. Känns väldigt kvick på små ytor och springer sina routes naturligt. Bra och pålitliga händer och läser bollen fint både på den korta och den långa passen. Sägs ha bra arbetsmoral men ibland ser han lite för bekväm ut på planen. Har inte alls producerat som önskat i college och har en tendens att försvinna ur matcherna och inte riktigt kämpa sig tillbaka. Måste bli starkare då han ofta får det svårt mot mer fysiska corners och även ett frågetecken på hans fart, bra acc men toppfarten har jag inte sett. Som sagt, har mycket av egenskaperna som önskas men är inte där än. Väldigt effektiv punt returner och kan bidra redan dag 1 i ST.

Magnus omdöme (70): Långt steg, bra räckvid. Snabb. Har den halare stilen som gör honom svår att stoppa och han skapar separation med sin avighet och får folk att missa. Bra på att plocka extra yards efter kontakt och kan skapa efter catch. Kvicka händer. Är inte den fysiska receviern som vinner dueller i luften, ha en del droppade bollar och kan vara ojämn. Väldigt vass på punt returer, har flest Punt return-TDs i Pac 12s historia med 9.

Nyheter

To Top