Prospect

Calvin Ridley (WR, Alabama), NFL Draft 2018

Calvin Ridley

WR, Alabama

Uppdaterad: 2018-04-27 05:41

Draftad av: Atlanta Falcons (Runda: 1, Plats: 26)

Genomsnittligt betyg: 86

Vikt: 86 kg
Längd: 184 cmMattias omdöme (86): Rankad #1 high school-WR i sin årgång och har smeknamnet ?Showtime?. Väldigt explosiv atlet. Sneaky route runner med snabbhet och precis tajming. Saknar storleken för att vara ett absolut toppnamn och är inte särskilt fysisk. Men oerhört kvick och en smart spelare som förstår var luckorna i försvaret kommer öppna sig. Hade han spelat i ett annat system med en bättre QB hade hans stats sett annorlunda ut. Ofta fri med fem yards. Den bästa receivern i årets draft.

Lasses omdöme (85): Ridley har varit ett aktat namn i college de senaste åren. Jag var inte helt övertygad efter en, i mina ögon, svag kampanj 2016. Men efter förra året tycker jag inte det är nått snack om att Ridley är nästa stjärnreceiver från Alabama. Bra fart, både acceleration, explosivitet och toppfart gör honom lika effektiv på långa som korta routes. Lägg därtill läskigt effektiva och snabba fötter så är det inte svårt att förstå varför det ibland ser löjligt enkelt ut när Ridley skapar separation från sin markering. Kvick i sina rörelser och bryter in i sin route väldigt smidigt samtidigt som han med en snabb rörelse med huvud eller höft lurar safetys eller corners att ta sitt första steg åt fel håll. Ser planen bra och hittar ofta öppen yta i tajta lägen. Bra händer och tar många pass utanför kroppen, men kan också tappa väldigt enkla bollar och ibland ser han aningen ofokuserad ut. Har spelat med en QB de sista åren som inte varit effektiv i pass och har ända fåna nummer att skryta med. Ser lite för långsmal ut och kan lite väl lätt tappa fokus och balans in i sina routes vid tidig kontakt.

Magnus omdöme (84): En väldigt talangfull spelare som inte fått visa upp sig i ett Alabama anfall där passspelet inte utnyttjats. Explosiv och snabb får upp maxfart direkt. Vinner enkelt vid LOS. Grym route runner med snabba fötter och skarpa vändningar/ riktningsförändringar, använder hela kroppen för att ge sig själv yta. Hittar ofta öppna ytor, även när de är små, och försöker hjälpa sin QB när spel faller sönder, Bra med bollen i händerna, svårfångad även i tighta situationer. Är inte den fysiske receivern som dominerar sin försvarare med storlek och styrka, tvärt om. Har spänst men är inte den du singlar upp höga bollar på. Hittat bollen i luften och tappar inte farten i onödan. Helt okej händer, men en del slarvdrops dyker upp. Inte en traditionell ”WR1” utan mer en Antonio Brown-typ som ställer upp utsida/slot och skapar problem och missmatchs för försvaret.

Richards omdöme (86): Bästa routes sen Amari Cooper, påminner om varandra. Medveten om varenda rörelse, har en plan, små rörelser etc. för att lura försvarare. Skapar stor separation på alla routes och springer ett brett träd. Bra händer när bollen kommer och attackerar den väl. Inte supersnabb, men tillräckligt för att vinna dueller och vara ett djupt hot. Känns som en självsäker spelare som gärna matas med boll. Slutsats – en framtida stjärna med väldigt högt golv och den klart bästa receivern i årets grupp.

Daniels omdöme (88): Jag ser en komplett receiver när jag ser film på Ridley. Väldigt polerad route runner med bra hastighet. Tuff när han ska ta emot passningarna. Bra på att improvisera när spelen passerat den designade fasen. Blockerar gärna men det är ett område som kan förbättras. Kommer omedelbart att göra tillvaron för en NFL-querterback betydligt enklare.

Highlights

Calvin Ridley (WR, Alabama), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top