Prospect

Bo Scarbrough (RB, Alabama), NFL Draft 2018

Bo Scarbrough

RB, Alabama

Uppdaterad: 2018-04-29 08:29

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 7, Plats: 236)

Genomsnittligt betyg: 62

Vikt: 105 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (66): Typisk Alabama-RB på så sätt att han är större och tyngre än många andra i college. FInns en del att gilla i hans fysiska stil, välter försvarare och ramlar framåt. Bra balans och håller sig på fötterna. Har hyfsad acceleration på en rät linje men är knappast explosiv i sidled och är inte den som använder en kroppsfint för att undvika kontakt. Känns tyngre än han faktiskt är. Kan fånga lite passningar. Användbar spelare men speciell? Nja.

Lasses omdöme (60): Bo har blixtrat till och gjort en del riktigt bra matcher under sin tid i Alabama där han använts sparsamt. Väldigt hajpad ut från Hicg School har han dock haft stora problem att komma längre än att just blixtra till och har egentligen aldrig tagit sig till nästa nivå. Men, det är svårt att helt skriva av honom då han har allt som egentligen krävs för positionen, det gäller bara att han får ut det mer än i en match av tio. Stor och stark Power Runner som är jobbig att få ner. Väldigt effektiv att slänga in i slutet av matcher när försvaret är trött. Har bra toppfart men det tar en evighet att komma upp till den och saknar bra acceleration och fotarbetet. Lång RB som kommer lite för högt, det i kombination med att han är relativt osmidig gör honom till en enkel måltavla. Har visat riktigt fina spel både i Inisde- och Outside Zone men har tyvärr ofta inte tålamodet att vänta på läget. Effektiv nära mållinjen då han kan trycka till sig ett par yards med sin styrka eller flyga över LOS i luften. Bra i Pass Pro mot blitz men på det stora hela är det för lite produktion och för många frågetecken. Såg bättre ut 2016 än 2017.

Magnus omdöme (59): Stor och tung running back som lever på sin fysik. Han är en truck med starka ben och bra balans, saknar kvickheten i fötterna och gör inga skarpa cuts. Springer högt högt och är en stor måltalva. Har bra fart och tyngd när han får upp farten, men är inte en spelare som accelererar snabbt. Saknar explosiviteten som jag tycker behövs för att den stora typen av running back ska vara produktiv ohc skapa extra yards, tappar kraft. Mer effektiv när han springer på utsidan. Är beroende av att få ytor för att producera. Har styrka för att stå upp i pass protection. Är opålitlig i passpelet, varken bra händer eller kvickhet för att skapa separation.

Nyheter

To Top