Prospect

Wayne Gallman (RB, Clemson), NFL Draft 2017

Wayne Gallman

RB, Clemson

Uppdaterad: 2017-04-23 21:24

Genomsnittligt betyg: 65

Vikt: 95 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (61): En RB med en intensiv och mer upprätt löpstil som kryddar med kvicka moves i sidled. Spelar med en väldig passion och ingen annan spelare i den här draften vill springa igenom varje tackling mer än Gallman – tyvärr har han kanske inte samma naturliga power och fysik som några av toppnamnen. Studsar ibland av tacklaren och försöker igen i nästa hål men springer sällan över någon. Kan en bra tränare få Gallman att lägga på sig något extra kilo och spela med lite lägre tyngdpunkt? Då kanske man har något. Men än så länge är han inte riktigt bra på någon del i sitt spel.

Lasses omdöme (66): Det första jag ser med Gallman är att han springer starkt rätt igenom LOS och ständigt rör sina ben och fötter. Vägrar att ge sig och är ett hot när det börjar lukta end zone (28 TD?s de två senaste åren). Tillräckligt snabb för att ta sig runt på utsidan och pålitliga händer när det kommer till pass. Har ibland enastående cuts, men ibland kan det se väldigt klumpigt och orörligt ut. Springer även högt och saknar tålamodet och blicken för var hålen öppnar sig. Bra storlek men måste jobba en del både på sin spring- och blockeringsteknik.

Magnus omdöme (69): Den allsidige Gallman var den minst omtalade i Clemson skill-trio frammåt. Fysisk spelare som orkar dra ett tungt lass vecka efter vecka. Som runner springer han högt vilket gör honom till en enklare måltavla, tar en hel del tacklingar som ser brutala ut. Är tålmodig och kan vänta på rätt läge, är bra på att vika ut på utsidan när mitten är stängd. Springer aggressivt och sänker axeln för extra yards. Saknar kvickheten och explosiviteten, men har starka ben som gör att han kan bibehålla fart när han tar steg i sidled. Har nästan 700 carries senaste tre säsongerna, lägg till runt 70 mottagningar. Dessutom en frekvent runblocker när Watson sprungit själv och en bra och fysisk pass protector. En spelare som kan och orkar spela väldigt mycket, en styrka är bredden. Har inte snabbheten att regelbundet dra iväg på längre runs.

Nyheter

To Top