Prospect

Samaje Perine (RB, Oklahoma), NFL Draft 2017

Samaje Perine

RB, Oklahoma

Uppdaterad: 2017-03-13 10:32

Genomsnittligt betyg: 58

Vikt: 106 kg
Längd: 178 cmMattias omdöme (64): Fyrkantig liten RB med en hel del shake and bake. Ingen speedster men mer ett lite tålmodigt kraftpaket. Ingen highlight-spelare men hårt arbetande, produktiv rollspelare som säkert kommer kunna göra mycket nytta. Känns också som den typen av spelare som blir väldigt populär bland lagets egna fans. Några har liknat honom vid Falcons gamla hammare, och publikfavorit, Michael Turner och det kanske hans tak.

Magnus omdöme (45): En spelare som gått bakåt i utvecklingen under senaste tre åren, i alla fall om vi ser till produktion. Men sanningen är att Perine drabbats lite av Lincoln Rileys intåg i Oklaoma med sitt ari raid-system. Mer fokus på pass har givit tuffe Perine en mindre roll. Dessutom har skador hindrat. Är en nord-syd runner som har en aggressivitet och tuffhet som skapar en del yards även när det inte finns något där. Benen driver stängit och han har en låg tyngdpunkt som gör att motståndare måste tackla lågt. Har ingen kvickhet och är stel i sidled, sällan han gör så motsåndare missar taclingar och tappar fart när han tvingas ta steg mot fartriktningen. Är beroende av att ha hål att springa i, har inte rörlighet att hitta egan vägar. Inte snabbhet. Bristen på längd märks i pass pro där han bidrar men inte känns pålitligt. Bidrar inte mycket som receiver, vare sig som check down alternativ eller utplacerad.

Richards omdöme (66): Ett riktigt kraftpaket som älskar att springa över folk. Vinner med sin kraft, beslutsamhet. Ska inte tålmodigt leta efter luckor, utan ska följa sina blockers i ett power-schema och bara springa över folk. Slutar alltid med att plocka upp extra yards efter kontakt. Har inte förmågan att göra kvicka cuts eller smidigt undvika tacklingar. Inte tillräckligt snabb att springa ifrån folk, de kommer till slut ifatt. En slägga som kan komplettera en lättare lagkamrat.

Nyheter

To Top