Prospect

T.J. Watt (Edge, Wisconsin), NFL Draft 2017

T.J. Watt

Edge, Wisconsin

Uppdaterad: 2017-04-03 22:21

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 110 kg
Längd: 198 cm
Meriter: Rekryterades till Wisconsin som Tight End
Röda flaggor: Tidigare skador i båda sina knän

Mattias omdöme (73): Den tredje Watt-brorsan på väg till NFL. Precis som J.J spelade han tight end i high school. Totaldominerade Combine precis som storebror. Bara spelat försvar två år och han var i stort sett skitbra direkt, men det måste betyda att han fortfarande har mycket att lära. Han är inte sin bror, det kan vi börja med. Kortare, tjugo kilo lättare och kommer spela en annan position i NFL. T.J är en stående linebacker. Knappast en kraft vid point of attack men har speed, hyfsade instinkter och kan rusha. Fysiskt imponerande men måste spela i en speciell roll. Som en allt-i-allo weak side OLB, typ som en Telvin Smith i Jags.

Lasses omdöme (75): J.J.?s bror har haft en tuff resa i college. Sabbade först sitt högra knä och sen sitt vänstra. Men förra året fick han äntligen starta och gjorde det bättre än vad de flesta hade väntat sig. Bra längd för en Edge Rusher och rätt storlek, men behöver bygga på med muskler. Riktigt fin push-pull teknik och jobbar bra med sina armar och händer. Säkra tacklingar och faller bra i zon mot pass. Inte direkt atleten för positionen och saknar den där explosiviteten direkt efter snap. Inte heller de snabbaste fötterna och får förlita sig på sin teknik lite för mycket. Måste bli starkare och tuffare.

Magnus omdöme (80): Bara namnet väcker ju intresse, men även T.Js spel gör det. Skadeproblem och positionsbyte (Från TE) gör att Watt endast spelat ordentligt under en säsong. Lång och atletisk, har utrymme för 10-15 kilo muskler. Bra spelförståelse och timing, flyttades runt väldigt mycket hos Badgers och kan användas till mycket. Har en intensitet och ett driv som gör att han sticker ut, är bra på att använda händerna för att skapa lägen. Snabbhet för att ta sig runt på itsidan och finess och smidighet för att ta sig igenom på insidan. Snabb på att ta sig från blockar och hittar bollen med blicken, skicklig mot springspelet. Har ett driv som smittar och han hjälper sina medspelare. Tillräckligt rörlig för att kunna spela cover och har en räckvidd som hjälper. Bra och följdsam tacklare som får armarna runt och kroppen bakom. Har den där förmågan att göra spel när han har vittring. Är inte den explosiva spelaren, inte heller den starkaste. Har hög potential men knäskadorna från förr kan skrämma. Är lite mittemellan positioner men jag tycker han passar in hos alla lag oberoende av scheme. Är bra på många saker vilket både är en styrka och svaghet.

Daniels omdöme (75): Trots väldigt lite speltid på positionen så är Watt förvånansvärt komplett. Med det menar jag att han redan spelar ett bra grundläggande outside linebacker-spel. Med några extra kilo muskler kan han säkert spela defensive end också. Svårbedömd när man vet hur hans äldre bror utvecklats men min känsla är att TJ kommer behöva ett par års utveckling kompletterat med framstående prestationer på special teams innan han blivit rejält etablerdad i NFL.

Nyheter

To Top