Prospect

Malik McDowell (DL, Michigan State), NFL Draft 2017

(Photo by Stacy Revere/Getty Images)

Malik McDowell

DL, Michigan State

Uppdaterad: 2017-04-25 17:34

Genomsnittligt betyg: 77

Vikt: 125 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (73): Mycket oklart om McDowell borde spela traditionell DT i NFL. Han är explosiv och kvick i sidled med mjuka höfter men inte särskilt kraftfull och ofta ur balans. Rätt vass med sina händer och har ett imponerande swim move för att penetrera på insidan genom tunna springor. Har lite strul med sin balans. När han väl lyckas få till det, med fötter och kroppsvikten på rätt ställe så kan han köra över folk. Vissa har ifrågasatt varför hans produktion inte matchar potentialen, och talat om lathet. Spännande prospect, men oslipad och en chansning.

Lasses omdöme (75): Både McDowell och Michigan State hade ett bättre 2015 än 2016. Kändes inte alls lika effektiv förra året och mycket har säkert att göra med att han hade sämre spelare runt sig. Skadade sig i mitten av säsongen och lyfte aldrig riktigt efter det. Ovanligt lång och atletisk för sin position och har stor fördel av sina långa armar. Det i kombination med hans styrka och explosivitet gör att han är svår att få under kontroll. Bra bull rush och rör sig snabbt och smidigt i sidled. Väldigt slarvig teknik och rör inte fötterna särskilt effektivt, känns ibland allmänt lat. Men har all potential i värden att lyckas som DE i NFL, men mycket jobb kvarstår.

Magnus omdöme (83): Lång och reslig. Har ramen, och behovet, att lägga på sig kilon. Känns som en 70-tals DT som häver och vräker sig fram och är väldigt elak med starka armar. Explosiv och de långa armarna gör att han kommer åt nästan jämt. Är väldigt mjuk i kroppen och kan vrida sig ur och förbi det mesta, kommer igenom trånga utrymmen och är alltid en fara för negativa spel. Balansen är lite tveksam, är ofta på marken.Har ett bra driv när han bestämmer sig för det, men kan se lite slö ut och tar spel där han vilar. Har problem mot springspelet när det kommer mot honom, är bättre på att penetrera och komma försöka göra spel bakom linjen. Har en hög potential och kan utvecklas till en av denna draftens allra bästa spelare, men behöver mer muskler och bli konsekvent i sin teknik. Känns ibland som att han spelar för sig själv. Känns optimal som DE i en 3-4.

Richards omdöme (77): En fysisk talang som är oroväckande inkonsekvent. Ena spelet är han ostoppbar för att sen försvinna totalt i flera minuter. Har visat ett bra första steg och är en villig handtekniker, får upp dem fort och är ofta den som initierar kontakten. Har rörligheten att följa med springspelet ut på sidan och att explodera fram i passrush. Visade på combine vilken atlet han är. Har en tendens att tappa bort bollen i springspelen och blir lätt avskärmad när han tvekar, tar sig ibland an blockers genom att leda med axeln istället för att arbeta med fötter och händer. Saknar de stora spelen som bör komma titt som tätt när han har ett sådant fysiskt övertag. Här handlar det om att satsa på potential.

Nyheter

To Top