Prospect

Jordan Leggett (TE, Clemson), NFL Draft 2017

Jordan Leggett

TE, Clemson

Uppdaterad: 2017-04-10 21:33

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 115 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (82): Lång och gänglig TE med bra receiving-skills. En ganska duktig route runner som har både en bra release i början av sin route och hyfsad speed på djupa spel. Trots att de ofta flyttat ut honom i slot så har han ändå spelat i en mer traditionell TE-roll för det mesta. Är knappast en jättebra blocker men han har ändå potential att bli en spelare som man kan lite på det i spelet. Han måste dock lära sig att veckla ihop den där långa kroppen och komma ned med tyngdpunkten om han ska kunna uppvisa lite mer kontroll.

Lasses omdöme (70): Två tappade passningar under hans senaste två år! Spelade receiver på High School och det märks. Kan ställa upp i de flesta formationer med snabba fötter och riktigt fina händer. Fin storlek för positionen och riktigt vass i de stora matcherna. Problemet är att han ganska ofta känns bekväm och lat i saker på planen han inte tycker är roligt. Trots sin storlek är han ingen blockare, springer många slarviga routes och känns ibland som han har tankarna någon annan stans.

Magnus omdöme (74): En storväxt och atletisk tight end. Var ett av Deshaun Watsons favorit vapen de senaste två säsongerna med 15 touchdowns och nästan 90 mottagningar. Kan flyttas runt i formationen, i slot, som wing back och längst den offensiva linjen. Är bra på att ta sig fram över mitten av banan, har längden och snabbhet för att bli en missmatch. Bra händer och är duktig på att använda kroppen för att hålla undan. Är något ojämn i runblock, tappar sin spelare då och då, kör inte alltid hela spelet utan släpper tidigt efter kontakt. Kommer behöva bli tuffare och starkare för att kunna blocka i NFL, har ramen för att lägga på sig muskler. Främst för ett lag som vill ha förstärkning i pass anfallet.

Daniels omdöme (74): Lång och atletisk tight end med utmärkta egenskaper i passningsspelet. Springer bra routes och har bra händer. Saknar dock som många moderna tight ends en hel del i blockeringspelet. Ibland upplever jag det som att han inte riktigt bryr sig i blockeringsspelet vilket jag har svårt att tänka mig att NFL-lagen uppskattar.

Nyheter

To Top