Prospect

Charles Harris (Edge, Missouri), NFL Draft 2017

(Photo by Frederick Breedon/Getty Images)

Charles Harris

Edge, Missouri

Uppdaterad: 2017-04-03 22:22

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 115 kg
Längd: 190 cmMattias omdöme (84): Lång och samtidigt kvick rusher som flyger ur sin stance. Har ett ruskigt spin move och är smidig runt hörnet på sina speed rushes. Tycker att han gör ett hyfsat jobb mot springspelet och han kan attackera sin tackle på flera olika sätt i passningsspelet. Spelar med ett härligt driv och jagade ofta ned spel från baksidan. Har näsa för bollen. Atlet med som kan byta riktning utan problem. Springspelet är där han har mest att jobba på, är redan en väldigt bra och anturlig pass rusher. Högt tak!

Lasses omdöme (79): Harris var riktigt bra redan 2015 och borde kanske har utvecklats än mer 2016 trots att han bjöd på ytterligare ett fint år. Passrush och Missouri har gått hand i hand de senaste åren och Harris är nästa på tur. Explosiv ur stans vare sig det är som pass rusher eller som run stopper. Väldigt kvick och smidig i sidled vilket gör det jobbigt att fokusera på honom innan snap. Bra flås och ger sig aldrig och har sitt spin move som främsta styrka. Lite klen mot större motståndare och har svårt att ta sig ur blockeringar. Måste bli elakare med en tuffare punsch.

Magnus omdöme (81): Har bara spelat fotboll i 4-5 år. Okej längd och kompakt, kraftfull med explosivitet. Slösar inte på rörelse utan är väldigt distinkt och effektiv. Har en fin kombination av atletism och fysik, orkar spela mycket och nöter på motståndarna. Spelar hela spelen och är ofta den som jagar ifatt eller stänger luckor som uppstår i ett senare skede. Har farten för att kliva runt på utsidan, styrkan för att trycka sin motståndare framför sig och smidigheten att glida igenom på insidan. Bra på att växla mellan kraft och snabbhet. Penetrerar mot springspelet och gör en del spel bakom LoS. Är bra på att vrida sig ur blockar, men skulle behöva bli bättre på att hålla sin position så inte hål öppnas. Har inte hög produktion men ofta varit den som motståndarna sett till att undvika eller dubbla. En spelare som kan komma att behöva lite tid för att sedan explodera i sin utveckling, har ett högt tak. Kan vara både DE i 4-3 och OLB i 3-4.

Richards omdöme (82): Power based game. Inkonsekvent, men visar pö om pö att han kan göra det mesta. Behöver jobba på sitt springförsvar, ska inte kunna flyttas så lätt med sin storlek. Orolig över att hans produktion sjönk bara för att han tvingades spela gap-scheme, kan begränsa hans urval av lag. Bra passrusher men har inte toppfarten som man ofta önskar. Tror han kan bli en riktigt bra och pålitlig spelare.

Nyheter

To Top