Prospect

John Ross (WR, Washington), NFL Draft 2017

John Ross

WR, Washington

Uppdaterad: 2017-04-03 10:43

Genomsnittligt betyg: 81

Vikt: 86 kg
Längd: 180 cm
Meriter: Har spelat CB en del under första åren i Washington, stod bland annat för en interception.
Röda flaggor: Missade 2015 p.g.a en ACL-skada. Har endast producerat bra under en säsong.

Mattias omdöme (84): En speedster och före detta friidrottare som utvecklat sitt spel inför och under 2016 till att vli en mer komplett receiver. Har en otrolig burst de sista metrarna för att dryga ut avståndet till sin försvarare på deep routes. Har helt enkelt en extra växel. Kanske snabbaste spelaren i draften. Också användbar som returner. Verkligen en rolig spelare att se på med kvicka fötter vid linjen och explosivitet utöver sin speed. Bra händer och en bra route runner på de djupa koncepten där han gör ett bra jobb med att utnyttja sin stem och speed för att sätta motståndarna i obalans och sedan passera dem. Vi får dock inte se mycket routes på intermediate-nivån i hans roll i Washington så det är en del av hans spel som NFL-lagen får vara beredda på att de måste utveckla om han ska användas så. Kommer snabbt ur sin break och är i stort sett omöjlig en mot en. Trackar bollen bra i luften på över axeln-mottagningar. Inte särskilt fysisk spelare och du ska nog inte be honom lägga avgörande blocken på något screen eller liknande. Men jag gillar Ross, kan nog växa ännu mer och bli en superstjärna med tiden. Skadorna oroar däremot.

Lasses omdöme (76): JR är ett blixtsnabbt hot som är näst intill omöjlig att hänga med i det djupa spelet. Kan slå till när man minst anar det tack vare sin fart, kvickhet och explosivitet så skapar han lätt separation från sin försvarare. Det gäller både direkt på line on scrimmage eller mitt i en route. Det är i stort sett det man får i Ross och det är just det djupa hotet han kommer bidra med i NFL. Lägg därtill att han har bra händer och att han är ett vapen som returner i special team. Han saknar storleken både när det kommer till muskler och längd vilket gör att han kommer få det tufft mot fysiska corners och problem när det kommer till 50/50 bollarna. Kan putsa mer på sina routes då han förlitat sig lite för mycket på sin fart i college.

Magnus omdöme (80): Vindsnabb receiver med lätta fötter och en explosiv acceleration, når snabbt toppfart. Bidrar som returner i special teams och som trickster i springspelet. Tvingar motståndarna att hålla avstånd för att inte bli brända i djupet, vilket han är bra på att utnyttja med underneath-routes. Bättre routerunner än man kanske tror. Skulle kunnat utnyttjas oftare i det korta spelet, för där skapar han ofta separation. Är livsfarig i djupet och är ett ständigt orosmoment för försvaret som alltid måste räkna med honom, utnyttjar motståndares felsteg till stora spel.En touchdown hänger alltid i luften. Lokaliserar bollen väl och anpassar farten för att underlätta mottagningarna utan att tappa fart. Kan springa i olika tempo och lägga in en extra växel. Som alla snabba och tunna spelare får han med sig en hel del flaggor när motståndarna inte hänger med. Är liten och lätt, har inte den bästa balansen vilket gör honom svag vid kontakt. Har förvånansvärt svårt att få motsåndarna att missa tacklingar, är främst snabb på rak linje och inte kvick i sidled. Mer en speedster än en playmaker. Har en del tappade bollar när han ska fånga utanför kroppen och det är inte ofta han vinner i dueller. Gäller att veta vad han ska användas till, då är Ross en väldigt bra spelare.

Daniels omdöme (83): Teknisk och snabb receiver som använder sina färdigheter på ett mycket bra sätt och gör sitt bästa för kompensera för sina svagheter. Lurar sina försvarare ständigt med kvicka tydliga rörelser som alltid ger honom utrymme att fånga bollen. Trots sin ringa storlek gör det honom till en favorit-måltavla även i redzone. Man kan förstå att skadorna som varit vanligt förekommande i college oroar men kan han hålla sig skadefri så kommer han att ge det NFL-lag som väljer honom en ovärderlig dimension till deras spel.

Nyheter

To Top