Prospect

Corey Davis (WR, Western Michigan), NFL Draft 2017

Corey Davis

WR, Western Michigan

Uppdaterad: 2017-04-10 21:31

Genomsnittligt betyg: 86

Vikt: 96 kg
Längd: 190 cm
Meriter: En av tidernas främsta receivers på college-nivå när det gäller statistik. 331 catches, fjärde mest i historien. 52 touchdown, näst mest i historien och 5278 yards, mest i historien.

Mattias omdöme (88): Historiskt produktiv collegekarriär trots att han inte mött det bästa motståndet i MAC-konferensen. Har ställt upp i stort sett överallt och sprungit alla olika typer av routes, mycket ur slot till exepel. Davis är en bra disciplinerad route runner med en hel påse rutinerade trick för att skapa avstånd till sin försvarare. Bra storlek, kvicka fötter och fysisk utan att han nödvändigtvis har ?elit? snabbhet.

Väldigt bra efter mottagningen. Är inte flashig, men bra. Påminner lite om Michael Thomas från i fjol. Riktigt bra fysisk blocker också, vilket åtminstone tyder på lite vinnarskalle. Mot ett lag som Eastern Michigan var Davis helt överlägsen i sina matchups, mycket tack vare slipad route running, 3-5 yards separation på de flesta av sina routes.

Lasses omdöme (86): Läskigt produktiv i Western Michigan, satte förra året rekordet i FBS med flest yard för en receiver med 5285 yards under sin collegekarriär. Bra direkt som freshman och har bara blivit bättre och bättre. En playmaker som vill ha bollen och avgöra. Snabb release från line of scrimage, springer klockrena routes, bra händer i kombination med bra kroppskontroll när han möter bollen högt i luften. Efter allt detta är han fantastisk efter mottagning. Davis är liten vilket självklart kommer att göra det tuffare för honom i NFL, men han är tuff och är effektiv i sina blockeringar. Saknar väl snabbheten för att var det stora hotet men då det och storleken är de enda som talar emot honom känns han ändå som ett vapen både i red zone och vertikalt. Nämnde jag att han ytterst sällan tappar en boll.

Magnus omdöme (87): Min favorit WR i denna draft. Stor, stark, snabb och makalöst kraftfull. Förutom fysiken är han en väldigt skicklig spelare. Har farten att hota i djupled, snabba fötter som skapar yta och en härlig explosivitet. Väldigt sällan han inte är spelbar, skapar separation med snabbhet, styrka, och teknik.Kan flyttas runt överallt, insida och utsida, höger och vänster. Springer bra och varierade routes. Är som ett godståg med bollen i händerna och använder de starka armarna till att leverera en mäktig stiff arm. Bra räckvidd, ser till att hitta bollen med blicken och har väldigt fin kontroll på kroppen i alla lägen.Killer instinkt när bollen är i närheten och är tuff i duellspelet. Gör väldigt mycket både efter catch och kontakt, kan på egen hand skapa stora spel ur ingenting. Stora, starka händer, kan fånga bollen med en eller två händer och en bit från kroppen. Har en del dropps, främst när han har kroppen bakom och den studsar ifrån honom.

Richards omdöme (82): Davis dominerade på lägre nivå. Duktig route runner med imponerande små nyanser i sitt fotarbete. Håller sin corner på hälarna hela tiden. Skapar separation och har en bra känsla för att hitta luckor i försvaret. Vågar springa över mitten på planen, är våldsam med bollen i händerna och kan skapa egna yards. Är en villig, tålmodig och duktig blockerare på utsidan. Finns alltid osäkerheter med spelare som dominerat på lägre nivå. Ingen kvick acceleration, bygger upp fart.

Daniels omdöme (85): Otroligt bra när han fått bollen i händerna. Snabb och kvicka vändningar trots sin storlek. Fysisk, tar många yards efter kontakt. Mycket bra route runner. Lite dåliga händer emellanåt. Lite passiv i blockeringsspelet. Lite lik AJ Green i spelstilen.

Nyheter

To Top