Prospect

Jarrad Davis (LB, Florida), NFL Draft 2017

Jarrad Davis

LB, Florida

Uppdaterad: 2017-04-25 17:37

Genomsnittligt betyg: 80

Vikt: 107 kg
Längd: 186 cm
Röda flaggor: Haft en del skadeproblem, främst knän.

Mattias omdöme (76): Mer en klassisk linebacker som attackerar downhill med kraft och tar sig an blockers. Tyvärr kanske han ibland går in med sådan iver i det fysiska att han glömmer bort bollbäraren. Har inte räckvidden att spela hela planen mellan sidlinjerna, vad jag såg. Ingen twitchy atlet direkt och går trögt när han ska byta riktning. Tycker att han kan vara lite långsam att läsa-och-reagera. Känslan är ändå att han rätt bra instinkter och kvaliteter i passförsvar så länge han inte är helt övermatchad fysiskt. Pratas mycket om hans personliga egenskaper som ledarskap, vilja att träna hårt och mognad. Det är viktigt.

Lasses omdöme (81): Var fantastiskt redan 2015 och följde upp det med ett fint 2016. En explosiv playmaker som flyger runt på planen och delar ut smällar. Bra instinkt och när han attackerar upp i mitten ser han alltid ut att hitta rätt lucka. Orädd tacklar som kommer lågt med full fart trots att han är mer snabb än kraftfull. Saknar en del av det tekniska när det kommer till pass men är atletisk nog för att utveckla den biten. Kan ibland bli lite övertänd och tjuvrusa lite väl tidigt. Skulle passa bäst som LB på den svaga sidan.

Magnus omdöme (83): En riktigt skön och atletisk spelare. Det är svårt att hitta någon som spelar med samma aggressivitet som Jarrad Davis, ibland går det överstyr men oftast är det bara gynsamt för laget. Snabb och explosiv, kvicka fötter och väldigt rörlig i alla riktningar. Spelar LB i 4-3, ser honom som en spelare som kan passa in oavsett system. Tar sig enkelt från blockar i springspelet, lokaliserar rikningen på spel och tar sig dit med väldig fart för att tackla bollbäraren. Ruskigt kvick upp i press. Kommer ofta in som tvåa,trea på bollbäraren och attackerar bollen. Tar för det mesta bra vinklar. Är lite väl lättflyttad vid point of attack. Är riktigt vass i cover, har storleken för att tampas med TE och farten att hänga på RB. Snabb på att kliva fram och pressa QB när han är övertalig i passförsvaret. Skicklig blitzare tack vare sin snabbhet, skulle kunna tajma mer för högre produktion. En pitbull och ibland går han över gränsen, resulterar i flaggor. Har en tendens att vara för aggressiv och släpper då ansvarsområden som resulterar i större spel än nödvändigt. Missar en del tackling av samma orsak, går fram för fort/hårt.

Richards omdöme (84): Instinktiv spelare, som rör sig väldigt bra och alltid tar sig fram genom trafiken. Kan möta upp blockers med kraft och komma av dem. Snabb nog för att följa med sidlinje till sidlinje och har bra acceleration när han går in för tacklingen. Verkar älska kontakt, smäller på ordentligt och tar alltid vara på tillfället att tackla någon. En tuff, fysisk närvaro i mitten av planen. Har några missade tacklingar när han tar tveksamma vinklar och är alldeles för ivrig, ibland måste han sakta ner och säkra snarare än att smälla på så hårt han kan. En hel del skadehistorik i bagaget som är oroväckande, spelade skadad 2016 och det såg stundtals ut att påverka honom.

Daniels omdöme (78): Davis är atletisk men jag upplever honom som ganska trög i sin speluppfattning. Han reagerar sent och hamnar i besvärliga situationer på grund av det. Ofta har han räddat upp det i college med hjälp av sin storlek och sitt fysiska spel, men jag är tveksam över hur långt det kan räcka i NFL. Bra i pass coverage mot långsammare spelare. Känns som en bra strongside linebacker i ett 4-3 försvar.

Nyheter

To Top