Prospect

Haason Reddick (Edge, Temple), NFL Draft 2017

(Photo by Mitchell Leff/Getty Images)

Haason Reddick

Edge, Temple

Uppdaterad: 2017-04-03 22:23

Genomsnittligt betyg: 80

Vikt: 107 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Rekryterades till Temple som DB

Mattias omdöme (75): Väldigt explosiv och kvick rusher men som är betydligt mindre än andra edge-försvarare i draften. Det kluriga blir att hitta en roll till Reddick. Kollade topplistan för sacks från 2016. Den lättaste spelare topp 40 hade ändå tio pounds upp på Reddick, de flesta minst 20 upp och alla utom någon enstaka var längre. Men visst chockade han folk med sin speed i college. Långt ifrån fysisk och knappt användbar i traditionellt springförsvar dock. Bra på öppen yta, när han får avstånd till sin försvarare och stänger tacklingen fort. Kan han lägga på mer vikt? Måste komma in på annan position i NFL, som hybrid eller en klassisk linebacker med rush-potential.

Lasses omdöme (82): Galet imponerande sista säsong för Temple då han stundtals var hela lagets försvar. Avslutade 2016 med hela 21,5 TFL?s. Atletisk playmaker som är läskigt explosiv och rörlig som zoomar in sitt mål och struntar i vad som är i hans väg. Rör sig över stora ytor och läser spelet bra. Signades som DB och det märks då han faller bak i zon väldigt naturligt. Stora frågetecknet är hans storlek då han just nu känns både för liten och klen för att dominera i NFL. Behöver vidareutveckla sin teknik för att bli en OLB att skicka till Pro Bowl i NFL.

Magnus omdöme (83): En riktigt skön spelare som tagit den långa vägen, lagom till draft har allt fallit på plats. Snabba fötter, rörlig, atletisk och en enorm vilja. Har en styrka trotts att han inte är den störste tack vare att han är explosiv in i kontakten. Bra på att använda fötterna i kontakt med blockare, tar sig runt och skapar övertag. Är snabb så han klarar av att hänga med snabbare spelare i passförsvaret. Kan spela både edge och i mitten som LB, passar in i alla lag. Har ett naturligt och kontrollerat sätt att röra sig på, inga rörelser är i onödan. Kan ligga nära man mot man. Läser spelet bra och har bra instinkter. Har en del att slipa på när det kommer till tacklingar, en del missade. Kanske den som imponerade mest under Senior Bowl.

Richards omdöme (79): Väldigt snabb och explosiv spelare, en äkta atlet. Kan byta riktning snabbt och kommer direkt upp i hög fart. Har bra instinkter när han läser av spelet. Flyttades runt flitigt på Temple och på Senior Bowl, visat bra förståelse för alla positioner han spelat. Vittnar om en smart spelare. Är hal när han ska genom två blockers och kan göra sig smal för att komma igenom linjen. Ingen vidare tacklare, det smäller aldrig utan han föredrar att greppa tag och dra ner sin spelare. Hans storlek oroar mig en aning om hur han ska klara sig i NFL.

Nyheter

To Top