Prospect

Anthony Walker (LB, Northwestern), NFL Draft 2017

(Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

Anthony Walker

LB, Northwestern

Uppdaterad: 2017-04-25 17:39

Genomsnittligt betyg: 71

Vikt: 111 kg
Längd: 186 cmMattias omdöme (66): Produktiv och samtidigt relativt atletisk linebacker. Tuff när tar sig an blockers, med en stark överkropp, och har en del speed för att stänga avståndet till bollen. Gör ett bra jobb i zonförsvar med att placera sig i kastvägen. Lite seg i sina rörelser och det har snackats om att han bode dumpa lite vikt. Har viss upside och kan nog vara stabil, men saknar det det där lilla extra.

Lasses omdöme (72): Riktigt vass 2015 med över 120 tacklingar och hela 16,5 TFL. Tog tyvärr ett steg tillbaka i utvecklingen förra året. En smart spelare som sliter kopiöst oavsett vad hans uppgift är. Bra ledare och lagkamrat som är som bäst när han attackerar springspelet nära LOS. Har visat sig effektiv även i pass trots att han känns för stel och kompakt för att kunna följa routes. Måste jobba på att bli mer rörlig för att kunna ta sitt spel till nästa nivå. Hur dumt det än låter så är det lite för mycket muskler på Walker nu.

Magnus omdöme (74): För ett år sedan var jag övertygad om att Anthony Walker skulle gå topp 30-40 i årets draft men 2016 blev ett steg bakåt. En orsak är att motståndarna höll sig borta från honom, en annan, och kanske främst, han blev tyngre och tappade delar av explosiviteten och snabbheten ( Gått upp 20 kg muskler på senaste två åren). Just de två egenskaperna är viktiga i hans spel då han läser spelet bra och har fina instinkter. Under 2016 var han ofta ett, två, steg bort. Bygger spelet på fart och instinkt snarare än teknik och kraft vilket gör att han har svårt när han inte får övertaget. Huvudet och förståelse gör att han är bra i cover och han har atletisk förmåga att hänga på större receivers och tight ends. Är inte en run stuffer och har problem när spelet går mot honom, bättre när han får agera mer fritt och ”jaga” spel. Har en hög potential, viktigt är att han antingen tappar vikt eller, ännu hellre, jobbar på att ha sina styrkor kvar i en större vikt. 

Nyheter

To Top