Prospect

Garett Bolles (OT, Utah), NFL Draft 2017

Garett Bolles

OT, Utah

Uppdaterad: 2017-03-30 16:02

Genomsnittligt betyg: 81

Vikt: 136 kg
Längd: 196 cm
Röda flaggor: Bara ett år i division 1 College

Mattias omdöme (83): Mer explosiv och atletisk tackle med kvicka fötter och en vid bas. Nästan alltid i total kontroll. Man får ändå känslan av att det finns mer att hämta ur Bolles, han har en del underliga saker för sig med sin teknik. Väste och växte på mig när jag började se mer av det där lite elaka draget som man gärna vill ha i en linjepspelare, som jag först var tveksam till om Bolles hade.

Lasses omdöme (80): Bolles har bara ett år i division 1 efter hand flytt från Junior College. Kom in i det väldigt snabbt och är kanske den mest atletiska tackeln i årets draft. Riktigt fint fotarbete och både explosiv och snabb och är en fröjd att skåda på andranivån. Användes flitigt i olika traps och counters och känns som den moderna linjemannen. Bra punch trots att hans teknik med händerna behöver utvecklas en hel del. Funkade fint i ett zonschema men behöver bli betydligt starkare både i ben och överkropp, har kroppen för det. I pass följer han sin man fint och går sällan bort sig tack vare sitt fina fotarbete. Visade väldigt fina lederegenskaper på linjen med att kalla blitzar trots sin oerfarenhet. Men, har har en del viktiga saker att jobba på. Han har det tufft mot en tung bullrush och måste slutföra sina blockeringar bättre och händerna är lite för ofta överallt istället för var de ska vara. Har potential att bli en bra startande LT i en rörlig offensiv linje, men inte dag ett.

Magnus omdöme (80): En late bloomer som efter en lång och strulig resa gjorde det bästa av sista året på college. Väldigt atletisk,snabba fötter, bra längd och okej styrka. Är distinkt och direkt, kvick ur stance och aggressiv in i block. Bra kontroll på den stora kroppen och fin balans. Bra fotarbete och ser till att vara i position för att trycka ifrån i pass pro. Har styrka i armarna och är följdsam, flyter enkelt med snabba spelare coh stoppar upp. Fysiken att hantera bull rush. Får ofta förflyttning på försvar i springspelet. För att spela på hög nivå i NFL så behöve mer styrka och bulk.

Nyheter

To Top