Prospect

Brad Kaaya (QB, Miami (FL)), NFL Draft 2017

Brad Kaaya

QB, Miami (FL)

Uppdaterad: 2017-04-10 21:34

Genomsnittligt betyg: 62

Vikt: 94 kg
Längd: 195 cmMattias omdöme (64): Har inte sprungit bollen mycket i karriären men är ändå QB-atletisk med kvicka lätta fötter och en förmåga att röra sig i fickan. Ganska lång och tunn kroppsbyggnad och ser lite ut som Mariota. Lite tveksam till hans touch. Riktigt bra ball handler och sköter play action och boots exemplariskt, det är ofta hans fejks får en att titta på fel spelare. Däremot lite upp och ned med hans bollplacering. Armstyrkan är det inget fel på. Kaaya är nästan bäst när han tvingas ut ur fickan och måste improvisera, och svagare när han tvingas spela inom systemets ramar och kasta med tajming och rytm. Det är rätt oroväckande. I NFL blir man bänkad, alternativt skadad, om man gång på gång missar eller skippar spel som finns där för att spela utanför boxen. Matchen mot North Carolina var en mindre katastrof.

Lasses omdöme (65): Var höga förväntningar på Kaaya efter ett riktigt fint 2014, trots en dipp 2015. 2016 skulle vara året då han blommade ut till en stjärna under nya coachen Mark Richt. Istället tog han ett gigantiskt steg bakåt och sjönk djupare och djupare i sitt hål med ett sviktande självförtroende. Trots ett svajigt sista år så såg man tendenserna från 2015. Han har fortfarande bra tryck i sina kast och stundtals lägger han helt perfekta bollar på sina mottagare. Det jag speciellt gillar med Kaaya även i år är att han trots sviktande form oftast ger sin receiver en chans på bollen, både på de korta och långa bollarna. När han får tid i fickan gör han oftast det mest viktiga rätt med en fin progression och bra överblick. Problemet är att han blir väldigt lätt stressad även när inte pressen är där och har en tendens att drabbas av panik i onödan och tappar allt vad vision och blick heter och fryser fast. Kan bli helt låst på en pass rusher när han ser honom komma och tappa all fokus. Årets Christian Hackenberg.

Magnus omdöme (60): Jag gillar Brad Kaaya (vilket inte kommer märkas) men han skulle ha stannat kvar hos Marc Richt och Miami ett år till, det hade alla vunnit på. Han utstrålar ofärdig. Han har storleken och armen som efterfrågas. Är lång och har ramen för att lägga på sig 10-20 kilo muskler med tiden. Han är ojämn med armen och blandar fina kast med ankor som är nästan omöjliga för receivers att fånga. Men har förmågan att kasta överallt på planen och variera med kraft, touch och timing. Mycket av Kaayas brister handlar om att han inte är speciellt rörlig eller har förmågan att se pass rushers. Känns ofta okoordinerad, som om han vuxit ett par decimeter på kort tid. Tar en hel del dåliga sacks där han ger bort väldigt många yards. Hamnar ofta på hälarna och blir stressad till dåliga beslut. Är väldigt beroende av att den offensiva linjen gör så han får arbeta ostört. Kan komma in i stim där han ser väldigt bra ut, vilket är något som ger hopp om framtiden. Behöver bra coaching och tid.

Daniels omdöme (60): Jag vet att många gillar Kaaya men jag ser en alldeles för endimensionell pocket passer som försvaren i NFL kommer ha mycket enkelt för.
Bra precision på kortare pass och i mitten av banan men i övrigt alldeles för mycket brister.
Jag har svårt att se en coach som kan få Kaaya att bli en kompetent starter i ligan.
Att båda matcherna (North Carolina och Notre Dame) jag kollat med Kaaya slutade med matchavgörande misstag från honom förbättrar knappast hans chanser.

Nyheter

To Top