Prospect

Ethan Pocic (C, LSU), NFL Draft 2017

Ethan Pocic

C, LSU

Uppdaterad: 2017-04-12 21:34

Genomsnittligt betyg: 66

Vikt: 139 kg
Längd: 201 cmLasses omdöme (62): Pocic har spelat alla positioner på linjen men det r som Center han bör ta nästa steg. Just att han kan hoppa in på alla positioner är hans största plus. Bra teknik med sina händer och jobbar mycket både i pass och spring med att driva försvararen vidare med hans fort mot sig. Aningen långsmal för sin position och blir väldigt lätt tillbakatryckt och känns aningen lätt. Kommunicerar bra på linjen men känns både för långsam och klen att klara sin man ensam både i pass och spring.

Magnus omdöme (70): Lång med långa, starka, armar. Bra på att utnyttja sin styrka till att flytta på motståndare. Har, och kan, spela på samtliga positioner på den offensiva linjen. Är lång för att vara center, men är kvick och rör sig naturligt och med kontroll. Spelar med en rak kropp vilket tillsammans med längden kan ge motståndaren ett övertag och han kan ha svårt att få riktig kraft i blockar och vid första kontakten när han spelar i pass. Har dock lätta fötter och är ständigt aktiv vilket gör att han nästan alltid är i balans och position även när han får tryck på sig. Har en elak sida och delar ut en hel del smällar. Lite starkare i kroppen vore inte fel.

Richards omdöme (66): Mångsidig linjespelare med erfarenhet överallt på linjen. Tydligen intelligent spelare som fick göra calls på linjen på college, vilket är ovanligt. Är väldigt lång, stor, har långa armar och kan hålla sin gubbe på avstånd. Har däremot svårt att komma ner ordentligt, lutar sig mer än han böjer sig och får därför inte ordentlig kraft genom benen. Tycker han har svårt att återankra när han förlorar initialt. Kommer alltid ha problem i kraftkamper. En tacksam backup som täcker flera positioner.

Nyheter

To Top