Prospect

Chris Wormley (Edge, Michigan), NFL Draft 2017

Chris Wormley

Edge, Michigan

Uppdaterad: 2017-04-25 17:36

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 136 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (77): Spelade både DE och DT för Michigan, främst på kanten, men jag har betygsatt honom som DT. Har en speciell balans och låg tyngdpunkt men är varken unikt kraftull eller explosiv nog på utsidan. Ska bli intressant att se honom mer som tackle, där han kanske kan få det fysiska och tekniska övertaget för sin rush mot långsammare guards, det är alltid på insidan som han gör sina bästa spel. Wormley är bäst på små ytor där han får göra sig skinny och penetrera. Kan nog bli en bra 3-tech men det krävs en del fantasi för att föreställa sig honom där på heltid.

Lasses omdöme (70): Inte Wormley?s största fan och tycker andra gjorde ett bättre jobb på linjen för Michigan förra året. Framtiden i NFL är som DE och inte DT och jag tycker han känns för stel och saknar explosiviteten för positionen. Bra storlek och längd och har rullat runt både som DE och DT i college, så det finns potential helt klart. Bra teknik i sina tacklingar och har en bra bull rush, känns även stabil med bra balans och man ser honom sällan på backen. Men saknar fotarbetet vilket tydligt syns då han ofta fastnar på förste man.

Magnus omdöme (76): Stor och tung, kan spela både som edge och DT. Styrka och kraft i de långa armarna, pressar undan, bakåt sin bevakning. Täcker passningsvägar. Är mer en spelare som får fickan att kollapsa än tar sig runt sin spelare, bidrar till att anda lyckas. Inte producerat speciellt mycket på egen hand. Skapar rörelse mot springspelet och är bra på att täppa till tänkta hål. Har ingen andra växel att lägga in, tar det stopp har han svårt att generera ny energi. Har en kvickhet men är inte snabb. Inte explosivitet som ger honom övertag vid snap. Är trög när han kommer på yta. Mångsidig, kan spela DE i både 3-4 och 4-3, samt DT i 4-3, alltså kommer han bäst till pass i ett 4-3 lag. Blockat en del kickar i special teams. Har hög potential i rätt omgivning.

Richards omdöme (72): Spelade på utsidan i Michigan, men ska kliva in centralt i NFL. Saknar fart, smidighet och bend för att spela edge. Kan eventuellt passa in som DE i 3-4. Är stor, lång och har långa armar. Väldigt stabil mot springspelet. Låser ut armarna och kontrollerar sin gubbe, håller contain och blir sällan flyttad på. Har en härlig motor och energi. Väldigt omtyckt, bra ledare och villig student. Behöver utveckla hur han arbetar med sina händer och måste trampa mer aktivt med fötterna för att utnyttja sin kraft när han rushar. Ingen framtida superstjärna, men en stabil spelare som kommer ha en lång karriär.

Nyheter

To Top