Prospect

Carl Lawson (Edge, Auburn), NFL Draft 2017

Carl Lawson

Edge, Auburn

Uppdaterad: 2017-04-04 14:04

Genomsnittligt betyg: 78

Vikt: 114 kg
Längd: 188 cm
Röda flaggor: Haft en hel del skador som hindrat honom.

Mattias omdöme (81): Galen snabbhet från sin kant-position med potential att hämta kraft ur sin unika explosivitet. Lite halvt okontrollerad högenergi-spelare. Använder sina långa armar för att hålla linjespelarna borta från honom så att han kan komma loss och sluka bollbäraren. Håller sin position hyfsat i springspelet, även om hans flängiga stil kan göra att han hamnar ur balans. När han lyckas med sitt handarbete och sin set up kan han vara mycket bra. Lawson har nog mycket utrymme att växa och har sannerligen de fysiska kvaliteterna för att vara mer dominant än han varit. Har explosivitet och speed samt lyfte 35 reps i bänkpressen på Combine. Han borde kunna vara mycket mer kraftfull, kanske med bättre leverage och en mer konsekvent handplacering. Blir lite upprätt och stel ibland vilket sinkar hans produktion.

Lasses omdöme (74): Haft stora problem med skador under sin karriär men förra året fick han vara frisk och avslutade sin collegekarriär på bästa sett, 13,5 TFL och nio sacks. Stor och stark spelare, framförallt överkropp, med bra händer. Aggressiv både på utsidan och i ansiktet på sin motståndare och så där elak som man vill ha sin linjespelare. Effektiv både stående och med händerna i marken och kan egentligen användas över hela boxen. Knäskada 2014, höftskada 2015 och just skadorna är det som är emot honom. Även aningen endimensionell i sin rush och måste ha mer ess i rockärmen. Tveksam teknik i sina tacklingar och känns även stel i sidled.

Magnus omdöme (76): Tung och kompakt edge som är fysisk. Har explosivitet och snabbhet på utsidan, kan omvandla de till kraft och pressa i bull rush. Har en del moves i sin pass rush och är jobbig att möta, kan flyttas runt på linjen och vara effektiv både på in- och utsida. Stark överkropp och är aktiv med händerna, bra på att trycka undan och slå sig fri både i pass rush och mot blockar. Duktig som pass rusher och mot springspelet. Är som bäst när spelet är mot honom, när han får utnyttja sin fysik. Är inte rörlig eller snabb i riktnings förändringar, har problem när han faller ned i cover. Känns ibland lite slö och tar lediga spel. Inte varit speciellt produktiv, mycket på grund av skador. Har inte någon bra räckvidd.

Richards omdöme (81): Väldigt bra passrusher. Är aktiv med händerna, har en väldigt fin bend och har många olika knep att vinna över sin gubbe. Har en okej slutspurt, men missar en del spel ibland. Har många pressures och hurries men inte lika många sacks, är han en finisher? Lite stel i sidled, svårt att följa springspel på utsidan och suspekt mot cutbacks. Tar sig an sig gubbe bra i springspelet, låser ut armarna, men har väldigt svårt att komma loss och göra tacklingen själv. Oroväckande skadehistorik.

Nyheter

To Top