Browns

Om jag var GM – Cleveland Browns

(Photo by Matt Sullivan/Getty Images)

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL lagen börjar sätta sig. Bara någon enstaka veteran här eller där ska in, i övrigt är det i draften som resterande russin för kommande säsong ska hittas. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Cleveland Browns, bort med Sashi och Hue och in med mig.

Överflödets lyx råder i Cleveland, i alla fall om vi ser till hur många draftval Browns har kommande åren. Det innebär att det finns manövreringsutrymme för att kliva upp om det hittar något som dem gillar.

Det är sagt att laget ska byggas från grunden och då inbillar jag mig att de har tid på sig, i alla fall i den mån att resultaten inte behöver vara toppen så länge det går att skönja ljuset i den mörka tunneln. Att inte behöva prestera redan 2017 påverkar ett par av valen för mig.  Den stora frågan är hur Cleveland löser quarterback-frågan. För oavsett om Cody Kessler startar till hösten så är han inte lösningen. Det kan vara så att Sashi och Hue skickar en evighet av draftval till Patriots för Jimmy Garopollo, eller så behåller Browns sina val och satsar på att hitta en egen QB i draften. I detta scenario är det självklart i draften han plockas, men jag blir inte förvånad om det hittar på något annat.

Satt jag bakom ratten i Browns hade jag styrt draften  i denna riktning.

 

Runda 1

#1 – Myles Garrett, DE, Texas A&M

Inga konstigheter med valet som inleder NFL-draften 2017.  Browns får in en spelare som ger dem  spets och något som andra lag kan titta på med avund, det får en framtida superstjärna att bygga kring. Killen är ett fysiskt monster med ett skyhögt tak och allt annat än att han kliver in och är en dominant spelare vore förvånande.

Alternativ: Well…Browns might be Browns

#12 (Från Eagles) – Mitch Trubisky, QB, North Carolina

Om inte QB-situationen löses på annat sätt så måste Browns plocka in en QB man gillar. Det finns helt klart en risk att de QBs som Browns gillar går i ett tidigare skede av draften. Jag tycker Trubisky passar bäst in med Hue Jackson och ingen förväntar sig att Browns ska vinna något nästa år, det ger den orutinerade Trubisky tid att utvecklas i lite lugn och ro. Han är dessutom en Ohio-kille som brinner lite extra för just Browns. 

Alternativ: Deshaun  Watson, QB, Clemson

 

Runda 2

#33 – David Njoku, TE, Miami

En riktigt skön spelare som blommade ut under hösten. Är ett råämne som flashar briljans och kommer ge motståndarförsvaren stora problem i passanfallet. Oavsett vem som är lösningen på QB så vore Njokus atletism och förmåga att göra spel i mitten ett välkommet tillskott. Njoku kommer in som en passningsmottagare i första hand och det istället för en receiver som kanske annars vore på tapeten.  

Alternativ: Zach Cunningham, LB, Vanderbilt

#52 (Från Titans) – Sidney Jones, CB, Washington

Secondaryt är ett stort need i Cleveland och Sidney Jones är en fantastiskt bra corner. Problemet är att han slet av hälsenan på sin pro day, men det blir Browns glädje då han faller och ger laget värde över tid. Som med Trubisky så har Browns råd att vänta och i Jones får laget en spelare som var förväntad att gå topp 15.

Alternativ: Budda Baker, S, Washington

 

 Runda 3

#65 – Marcus Williams, S, Utah

Väldigt svag för Williams som har en härlig rörlighet och blick för spelet. En safety som kan utnyttja de tryck som Myles Garrett sätter på motståndarens QB. I en division med starka armar som de på Ben Roethlisberger och Joe Flacco så är en safety som kan patrullera högt väldigt värdefull.

Alternativ: Howard Wilson, CB, Houston

 

Runda 4

#108 – Carlos Watkins, DT, Clemson

Varit väldigt bra senaste åren hos Clemson och bidrar med bredd till Browns defensiva linje. Är atletisk men kommer behöva jobba på att bli starkare och mer konsekvent i sitt spel. Browns kommer gå över till en 4-3 bas i försvaret och där kommer en spelare som Watkins styrkor till sin rätt. Har producerat bra på college och det är något Cleveland värderat senaste drafterna.

 

Runda 5

#145 –  George Kittle, TE, Iowa

Dubbeldippa i tight end skålen? Japp. I Kittle får Browns en allt i allo på TE som ger möjlighet till variation och extra trygghet till en QB. Bakom Gary Barnidge är det tunt och Gary själv är 30+. En annan sak som gör att detta val känns logiskt är att Browns var ute efter FB Kyle juszczyk i free agencyn, vilket är en spelare som jag tänker på när jag ser Kittle. 

 

 

#175 (Från Patriots) – Jalen Reeves-Maybin, ILB, Tennessee

En energispelare som kommer in med fart och intensitet, ger alltid allt. Ibland går det åt det överaggressiva hållet, men Browns behöver få in karaktär. Haft problem men en skadad axel, vilket är en lite jobbig skada på en LB. 

 

#181 (Comp) – Charles Walker, DT, Oklahoma

Walker är en talangfull och explosiv spelare som plågats av hjärnskakningar, det ledde till att han lämnade Oklahoma i förtid för att fokusera på draften. Har hög potential med sin kvickhet och kraftfulla stil, men frågetecknen kring hälsa och karaktär gör att han faller.

 

Runda 6

#185 – Julie´n Davenport, OT, Bucknell

Browns har byggt en fin offensiv linje i free agencyn och kan lägga ett val på en spelare med fysiken men utan tekniken. Davenport får se och lära bakom högklassiga spelare och kanske är han redo att ta över om några år.

#188 (Från Texans) – Channing Stribling, CB, Michigan

En tunn men utvecklingsbar corner med längd och fina bollskills. Liksom Davenport är han en spelare för framtiden men i ett tunt secondary kan han få speltid tidigt. Har den där Michigan-swaggen som jag tycker Browns skulle må bra av att få in.

 

Runda 7

 

Nyheter

To Top