Bengals

Om jag var GM – Cincinnati Bengals

(Photo by Al Bello/Getty images)

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL lagen börjar sätta sig. Bara någon enstaka veteran här eller där ska in, i övrigt är det i draften som resterande russin för kommande säsong ska hittas. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Cincinnati Bengals, bort med Marvin Lewis och in med mig.

Cincinnati Bengals har en baktung draft där den stora mängden val främst byggs upp av en radda under draftens senare de, tre val första tre rundorna och åtta i de sista fyra. Laget har med andra ord möjlighet att flytta rund lite utifrån möjligheter som uppkommer. Bengals gick in i 2016 med vad som ansågs vara en av NFLs allra bästa trupper, nu, bara månader senare, är det många som ser truppen som svag.

Det pratas om att den offensiva linjen tappat mycket i och med att Andre Withworth och Kevin Zeitler lämnat i free Agency. Personligen tror jag ändå att det finns en plan och spelare som Jake Fischer, Cedric Ogbuehi och Christian Westerman bör få chansen att ta över. För mig är de stora behoven i Bengals front seven samt offensiva playmakers där A.J Green fick bära ett allt för stort lass.

Om jag höll var skeppare på Bengals-skutan skulle draften se ut som följer.

Runda 1

#9 – OJ Howard, TE, Alabama

Tight end är inte Bengals största need på pappret, men att få in Howard gör Bengals både bättre och bredare. Beroendet av Tyler Eifert är stort för flytet i anfallet, det märks alla de gånger han varit skadad. Eifert går dessutom in på det sista året på sitt kontrakt. Howard kan fånga passningar likväl som blocka i pass och spring, en mångsidighet som Bengals mår bra av och som gör laget bättre.

Alternativ: Reuben Foster, ILB, Alabama

 

Runda 2

Jarrad Davis på jakt efter quarterbacken. (Photo by Ed Zurga/Getty Images)

#41 – Jarrad Davis, ILB, Florida

Bengals försvar behöver få in linebackers med fart och aggressivitet, det har Davis. Ser honom som en spelare som kan komplettera nuvarande LB-besättning bra med sin snabbhet, atletiska förmåga och fina instinkter. Han är dessutom en ledare på planen och det kan behövas då Vontaze Burfict är en tickande bomb. Davis

Alternativ: Jordan Leggett, TE, Clemson

 

 

Runda 3

#73 – Chris Wormley, DE, Michigan

Bengals har Carlos Dunlap på ena sidan men skulle behöva få in kvalitet på den andra. I Wormley får Bengals den långa och stora egde-spelaren som laget gillar och jag tycker hans tyngd passar bra in med Dunlap och Geno Atkins. Kan flyttas in och spela på insidan som DT och mångsidigheten ger linjen ett behövligt djup

Alternativ: Carlos Henderson, WR, Louisiana Tech

 

Runda 4

#116 – Daeshon Hall, DE, Texas A&M

Defensive end även med detta valet. En annan typ av spelare än Wormley, mer lång och atletisk än stark och  tung, som kommer in och bidrar med bredd och får växa in i NFL-kostymen. Börjat surras en del om honom och kanske går han tidigare.

#138 (Comp) – Kenny Golladay, WR, Northern Illinois

Jag var inte så såld på Golladay tidigare, men han gjorde en bra combine där den atletiska förmågan var bättre än förväntat. Har en fin trait i sin längd och ger en annan typ av receiver än vad A.J Green och Tyler Boyd är. Liksom Hall i valet innan är det en spelare med stor uppsida om han blommar ut och han erbjuder något som Cincy saknar.

 

Runda 5

#153 – Danny Isidora, G, Miami

En aggressiv guard som kommer in och slåss om en trupplats och speltid i en ung linje. Är atletisk men har vissa problem med styrkan, men det är något han kan arbeta med.

#176  (Comp) – Matt Dayes, RB, NC State

En av Lasses favoriter i denna draft. Tycker han passar in i rotation som ett bra komplement till Gio Bernard och Jeremy Hill med sin mångsidighet och kvicka fötter samt bra passmottagare.

 

Runda 6

#193 – Damotae Kazee, CB, San Diego State

En liten och rapp playmaker som bidrar med en härlig attityd och opportunistisk stil som generat en hel del turnovers på college. Har inte storleken men kan komma att göra sig ett namn som nickel och passar bra in i den breda CB uppställning som Cincinnati har.   

#217 (Comp) – Josh Harvey-Clemons, S , Louisville

En lång, stor och tuff safety som ger ett oslipat intryck och som haft problem med att låta bli droger. Men Bengals har massvis med picks och kan chansa på ett råämne med tveksamheter kring sig. Kan bidra i special teams och även kliva upp som en hybrid-LB.

 

Runda 7

#227 – Billy Brown, TE/WR, Shepherd

Brown är en stor receiver som förmodligen kommer flyttas till tight end då han är rätt trög. Har en fysik att gilla med sin storlek och styrka. Återigen en spelare som är värd att chansa på för ett lag med många val.  

#251 (Comp) – Seth Russell, QB, Baylor

Russell har många saker att inte gilla, som skador och att han ses som en ”system-QB”. Men han har en stark arm och har, när han varit hel, visat upp ett fint spel. A.J McCarron kommer inte vara Daltons back up för evigt och det kan vara dags att titta på framtidens reserv.

Nyheter

To Top