Draften

Jordan Leggett – En hjälpande vänskap

När Jordan Leggett klev in i omklädningsrummet på Navarre High School som andraårselev, nyuppflyttad i laget, så fick han platsen bredvid lagets quarterback och kapten, den två år äldre Ian Lockwood. De två killarna klickade direkt och vänskap uppstod. Vänskapen är en sådan som kommit att påverka den tidigare Clemson tight enden väldigt mycket. 

Leggett och Lockwood började hänga dagligen och det centrala var oftast fotbollen. När det inte var på träningsplanen eller i gymmet så satt de hemma och spelade NCAA Football på tv-spelet. Den äldre quarterbacken var den förste som fick de fysiskt begåvade Leggett att inse att han behövde ta i och anstränga sig för att ta till vara på den talang han hade. Men vänskapen fick ett allt för tidigt slut. I januari 2011 avled Ian Lockwood av den hjärntumör han diagnostiserats med året innan. Vännens bortgång kom att spela en stor roll för Jordan Leggett.

Två år senare, våren 2013, rullade Florida-killen Leggett in som en talangfull freshman på Clemson universitetet. När det var dags för den årliga vår-matchen så bar han med sig en liten urna ut till 50-yardslinjen. I tröja numer 16, en kombination av Lockwoods #10 och Leggetts #6 från high school, så spred han ut den del av Ians aska som han fått av familjen Lockwood. Ett känslosamt ögonblick inför ögonen på nyfikna fans som börjat strömma in på arenan.

Den första tiden på universitetet var tuff för Jordan Leggett. Dels hade han hemlängtan och dels var sorgen och saknade efter vännen stor. Han funderade och reflekterade mycket över livet och döden, höll sig för sig själv och kunde missa träningar utan någon egentlig orsak. När han tränade var det inte alltid han gav allt. Han fick av elaka tungor öknamnet Lazy-Leggett då han i en intervju i mitten av sitt freshman år sa “Back in high school, I had a bigger role than I do now on this team. I’m a lazy person. I guess I need to go out there and change that a little bit.”. En del fans tänkte att det nog kunde ge upp på spelaren.

Men med tiden föll polletten ned. Grubblerierna över Ian Lockwoods öde fick honom att växa. Han fick insikten att han ska vara tacksam för det han har och alltid göra sitt bästa, allt annat är slöseri med värdefull tid som han aldrig kan få åter. Han kom fram till att den ”lata” sida han hade var något som gjorde sorgen större, att göra sitt bästa skulle hedra vännen. Jordan Leggett började sköta kosten och träningen på ett seriöst sätt och blev snabbt starkare och snabbare, vilket fick prestationen på planen att bli avsevärt mycket bättre.

Jordan Leggett blev en viktig pjäs i det Clemson-lag som tog sig till final både 2015 och 2016, där laget också vann. Han har vuxit ut till en komplett tight end som har en förmåga att växa när situationen kräver det,  nu kommer ingen bli förvånad om Lazy-Leggett går topp 50-60 i kommande draften.

När det gäller kopplingen till Ian Lockwood och efterlevande familj så är den stark. När Clemson tog emot Florida State under hösten 2015 så bjöd Jordan in Ians Lockwoods föräldrar och syster för att se matchen, något som Lockwoods uppskattade väldigt mycket. Jordan har berättat att han alltid ber en liten bön för vännen när laget springer ned för den berömda backen på hemmaarenan ”Death Valley”. Han bär alltid ett ”Livestrong”-armband på sin handled för att minnas Ian. Under matcherna tejpar han den för att den inte ska slitas av och Ians mamma skickar nya så fort han behöver.

 “Every time I go out there, I pray and I ask Ian to be looking over me.” – Jordan Leggett

 

Nyheter

To Top