Browns

Om jag var general manager – Cleveland Browns

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL börjar formas. Eventuellt ska någon enstaka veteran in, i övrigt är det i draften lagen ser till att få till lagbygget. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Cleveland Browns, bort med John Dorsey och in med mig.

Överflödets lyx råder som vanligt i Cleveland, i alla fall om vi ser till hur det ser ut gällande draftval. Sashi Brown gjorde ett bra jobb när det gäller att samla på sådana, nu får nye John Dorsey se till att förvalta alla de höga valen på bästa sätt.

Senaste två åren har Browns varit ligans sämsta gäng och totalt bara vunnit 1 av 32 matcher. Att Hue Jackson har jobbet kvar är något som kan diskuteras. Ett par fina förstärkningar under off season, främst tänker jag på Tyrod Taylor och Jarvis Landry, gör att Browns redan nu är bättre än förra året. Med 4 val bland de 35 första kan Browns komma än bättre rustade ur drafthelgen. En quarterback står högst upp på listan, därefter finns det möjlighet att fylla på utifrån hur brädan faller.

Satt jag bakom ratten i Browns hade jag styrt draften i denna riktning.

 

Runda 1

#1 – Baker Mayfield, QB, Oklahoma

Personligen har jag Mayfield som den bäste quarterbacken i årets draft, han har visat att han har kvalitet både som en spelare och ledare. I Mayfield får Browns en spelare som vet vad som krävs, som har förmågan att höja sig när det behövs, och som trivs i situationer när ingen tror på honom. Han är perfekt för Cleveland.

Alternativ: Josh Rosen, QB, UCLA 

 

#4 – Saquon Barkley, RB, Penn State

Att få draftens bästa spelare med det fjärde valet är bara att tacka för. Barkley ger Browns en spelare att bygga anfallet på, en spelare som kan göra allt och som skapar ytor år sina medspelare. Barkley kan bli vad Elliot varit för Cowboys. 

Alternativ: Bradley Chubb, DE, NC State

 

Runda 2

#33 – Maurice Hurst, DT, Michigan

En wrecking ball på insidan som skapar utrymme för Myles Garrett och Ogbah på utsidan. Hurst har kanske inte storleken för att vara en stoppkloss mot spring, men hans förmåga att penetrera kommer göra försvaret gott. Svårt att veta vart i draften Hurst går, men blir inte förvånad om han finns när Cleveland startar dag två. 

Alternativ: Connor Williams, OT, Texas

 

#35 – Lorenzo Carter, LB, Georgia

En atletisk LB som erbjuder en mångsidig arsenal av kvaliteter, kan agera pass rusher, kan spela i cover och är helt okej i run support. Han är formbar rent positionsmässigt och jag tror att Greg Williams kan hitta en bra roll åt honom. 

 

#64 – Carlton Davis, CB, Auburn

En stor och fysisk corner som älskar att använda kroppen och spela press. Skulle passa in fint bakom en defensiv linje med Garrett, Ogbah och Hurst. 

 

Runda 4

#114 – Ryan Izzo, TE, Florida State

En blockerande tight end som blir ett fint komplement till David Njoku. Izzo bidrar i springspelet och ger både Tyrod Taylor/Mayfield, och Barkley, en hjälpande hand. Är stark i kroppen och har starka händer, vilket gör att han inte är helt oäven i passanfallet heller. 

 

Runda 5

#150 –  Arrion Springs, CB, Oregon

En snabb och smidig corner som kan spela både på insidan och utsidan. Browns secondary har en del platser att slåss om och Springs har en fin utvecklingskurva.

 

Runda 6

# 175 – Jaleel Scott, WR, New Mexico State

En superintressant spelare med lång väg att vandra. Har en längd och en förmåga att göra speciella spel, det gör honom till en spelare att ha ögonen på. 

#188 – Brandon Parker, OT, North Carolina A&T.

En utvecklingsbar linjeman som har fysiska ramverket för att kunna växa ut och bli en NFL-spelare. Skulle hellre tagit en tackle högre upp, men Parker kan ge utdelning med tiden.

Nyheter

To Top