Draften

Om jag var general manager – Baltimore Ravens

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL börjar formas. Bara någon enstaka veteran här eller där ska in, i övrigt är det i draften lagen ser till att få till lagbygget. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Baltimore Ravens, bort med Ozzie Newsome och in med mig.

Detta är återigen en väldigt viktig draft för en organisation som länge tillhört de prominenta i NFL. Numer är Ravens bleka och ses inte som något annat än mediokra. Detta är legendaren Ozzie Newsomes sista draft som GM för Baltimore, det står redan klart att Eric DeCosta tar över efter kommande säsongen. En era är onekligen över och Newsome vill säkerligen lämna med flaggan i topp, då är denna draft jätteviktig.

Det finns mängder av hål att fylla och framförallt är det offensivt de saknas spelare. Förra året gick Ravens all in på att stärka försvaret, nu ska anfallet få sig ett ansiktslyft. I första hand så hoppas Ravens på att bryta den receiverförbannelse som tycks råda över de lila. Passmottagare och playmakers är något som står högt upp på önskelistan.

Om jag var Ozzie Newsome (vilket kan tyckas taskigt att peta honom i avskedsfesten) hade Ravens draft sett ut som följer.

 

Runda 1 

#16 – Calvin Ridley, WR, Alabama

Ett jättesvårt val att göra då jag har svårt att se spelare av värde här. Spelaren som väljs här skulle lika gärna kunna plockas om 5-10 val och en trejd nedåt hade varit att föredra. Men i Ridley får Ravens en receiver som är mer skicklig på sitt hantverk än vad han är ett fysiskt fenomen, en spelare som kanske aldrig kommer ses som den där solklara #1 receivern men som är en stabil producent av mottagningar och yards. Precis det som Ravens anfall behöver.

Alternativ: Mike McGlinchey, OT, Notre Dame

 

Runda 2

#52 – Tyrell Crosby, OL, Oregon

Den offensiva linjen har en del frågetecken kring sig och i Crosby får man en versatil spelare som kan sättas på RT eller guard. Fysiken och elakheten hjälper till att öppna upp i springspelet, som ju måste fungera för att Joe Flacco ska fungera.

Alternativ: Anthony Miller,WR, Memphis

Runda 3

#83 – Ian Thomas, TE, Indiana

Finns väl frågetecken om Thomas är kvar här, skulle inte ha något emot att Ravens använder ett senare val för att klättra upp några platser och tog honom. En tight end som skrapat på ytan av sin potential. Fina händer, kraftfull och atletisk. Hög potential på honom, dessutom är han född och uppvuxen i Baltimore.

Alternativ: Josey Jewell, LB, Iowa

 

Runda 4

#118 –  Darius Leonard, LB,  Jacksonville State

En rörlig och fartfylld  linebacker som hjälper till att täcka motståndarna. Han skulle komplimentera C.J Mosley väl och se till att det blir färre mottagningar över mitten. I en division där det haglar av skickliga receivers är det viktigt att ha spelare som klarar av att försvara dem.

 

Runda 5

#154 – Holton Hill, CB, Texas

En jättebra spelare som omgärdats av lite röda flaggor. Talangen är det inget fel på och den storväxte cornern skulle ge bredd till en redan bred position. Långsiktigt vill jag bli av med skadedrabbade Jimmy Smiths stora kontrakt, då är detta en chansning värd att göra.

 

Runda 6

#190 – Scott Quessenberry, OL, UCLA

En allround spelare som kan vara med och kriga om platser på insidan av linjen. Vissa ser honom som center i första hand, det är en position där Ravens har en öppning i dagsläget.  

#215 – Daurice Fountain, WR, Northern Iowa

Hade en fin vecka under East West Shrine-game, han var den offensive spelaren som stack ut allra mest. Ett atletiskt projekt som kan bidra som returman i special teams. 

 

Runda 7

#238 – Blake Mack, TE, Arkansas State

En tight end som tidigare spelat wide receiver. Plockat ned 1300 yards och 10 touchdowns senaste två åren. Värd ett sent val för att se om det går att utveckla honom till en NFL-spelare.

 

Nyheter

To Top