Draften

NFL Scouting Combine 2018

Idag drar NFL Scouting Combine igång officiellt och fram tills måndag kommer majoriteten av årets draftkull att testas, undersökas, intervjuas, mätas och vägas. Enligt Baltimore Ravens chefsscout, Joe Hortiz, var 31 av 32 lag med och påverkade vilka de 336 spelare som bjudits in är. 

Ni kan rutinen vid det här laget. Spelare aktuella för årets draft och de 32 NFL-lagen träffas i Indianapolis för tester och intervjuer. Testerna är många och varierande, 40 yards, bänkpress, spänst, rörlighetsövningar och en del bollkastande/fångande/springande. Dessutom gedigna läkarundersökningar. Varje test bokförs och används för att ge en så bra bild av vad den enskilde spelaren kan bidra med. Den mentala aspekten tas om hand i intervjuerna, varje lag bokar in intervjuer med de spelare laget vill veta mer om.

På fredag börjar testerna och här ser ni vilka dagar de olika positionsgrupperna visar upp sig. Allt sänds på NFL Network.

Fredag: Running back, offensiva linjemän och special team.

Lördag: Quarterback, wide receiver, och tight end.

Söndag: Lineback, Defensiva linjemän.

Måndag: Corner back, och Safety.

 

Fem spelare som förväntas dominera under testerna?

Donte Jackson, CB, LSU

Sägs vara den som kan hota John Ross 40 yardsrekord från förra året. Jackson själv är övertygad om det och har redan förvarnat Adidas om att han vill ha ett lukrativt avtal med skojätten när han springer under Ross 4:22. Jackson kan sprinta rätt in i förstarundan om han ens är nära 4:22.

Derwin James, S, Florida State

James hade en lite svajig säsong, med hans mått mätt, men den superatletiske safetyn har här ett forum för att visa upp sina färdigheter på bästa sätt.

Saquon Barkley, RB, Penn State

Ses av många som draftens bästa spelare, under dagarna i Indianapolis kommer Barkley ha chansen att visa upp de fysiska färdigheterna som gör honom så speciell.

 

Tre spelare med mycket att vinna under combinen?

Courtland Sutton, WR, SMU

Sutton har potentialen och mångas ögon kommer riktas mot vad han presterar på 40 yardsloppet. Kan han lägga snabbhet till den storleken är han nog given i en första runda.

Josh Rosen, QB, UCLA

Har fått ett divarykte och det är något han kan sopa bort under intervjuerna med lagen. Kan han se till att visa lagen att han älskar fotboll, är beredd att jobba för framgång, och dessutom visa upp en fin arm under övningarna, då är Rosen ett säkerställt toppval i draften. Om hans läkarundersökning faller väl ut.

Arden Key, Edge, LSU

En jättetalang som haft ett tungt 2017 bakom sig. Han lämnade laget ett tag, drogs med skador, och väl på planen var han inte speciellt bra. Key kan visa lagen att det mentala finns där vid intervjuerna, och kan visa sin råa atletiska förmåga på testerna.

Nyheter

To Top