College

2017 års Heisman-vinnare

När Heisman-trofén delades ut i New York under lördagskvällen blev det precis som väntat Oklahoma Sooners quarterback Baker Mayfield som ärades som den främste spelaren denna collegesäsong. Mayfield har varit enastående under säsongen och var en välförtjänt vinnare. 

Oklahomaspelaren var totalt överlägsen och fick 732 förstaplatsröster. Tvåan, Stanfords running back Bryce Love, fick 75 röster och trean, fjolårsvinnaren, Lamar Jackson fick 47 stycken. Så det var aldrig något snack om saken.

Med sin seger blev Baker Mayfield historiens första walk on (spelare utan stipendium) att vinna det ärofyllda priset. Han gjorde det dessutom vid två tillfällen, både vid Texas Tech och senare hos Oklahoma. Baker Mayfield kom på fjärdeplats 2015 och tredjeplats 2016, i och med årets topp plats blev han den andre spelaren i historien att komma topp fyra i tre efterföljande år. Den förste som gjorde detta var Georgias running back Herschel Walker.

Under säsongen har Mayfield med sin blandning av effektivitet och sevärdhet burit Oklahoma till Big 12-titeln och en slutspelsplats (semifinaler på nyårsdagen). Han har satt 71% av sina passningar för 4,340 yards, 41 touchdowns och bara 5 interceptions. Dessutom sprang Mayfield för 310 yards och 5 touchdowns. Han har gjort sig till ett eftertraktat namn inför vårens draft och många ser likheter med Seattle Seahawks Russell Wilson.

22-åringen är en emotionell spelare som får med sig sina medspelare och driver laget framåt, ibland har han svårt att hålla sig inom ramen för vad som är lämpligt. Personligen tycker jag att det är en egenskap som gör att jag gillar honom än mer, han är naturlig och spännande att följa. Quarterbacken verkar vara extremt omtyckt av sin omgivning och visade upp sig från sin bästa sida under tacktalet.

Nyheter

To Top