College

Veckans College, läge för skräll direkt

Äntligen är säsongen igång och jag kan inte minnas en första vecka med så många tunga matcher på schemat.

Vanligtvis brukar många av de starka programmen mjukstarta mot svagare motståndare för att lugnt och försiktigt komma igång för vad som komma skall. Så är verkligen inte fallet i år när man direkt från start radar upp tungviktsmöten. Då det bara är fyra lag som får en plats i slutspelet räcker det inte bara att vinna, helst ska du ha segrar mot tuffa motståndare på pappret när säsongen summeras vilket vi gladligen tackar och tar emot när College Fotbollen är tillbaka.

 

3 September, 18:00, Houston, TX

Oklahoma3. Oklahoma

houston15. Houston

Houston var den stora utmanaren utanför de stora konferenserna förra året och satsar nu på att ta nästa steg. Coach Herman lyckades under sin första säsong i Houston vinna AAC och än mer imponerande besegra Florida State i Peach Bowl. Visst, Cougars har tappat en del spelare men i offensiven har man den kreativa QB:en Greg Ward Jr kvar och i defensiven kan man luta sig emot LB:en Steven Taylor och nya lovande DT:en Ed Oliver. Oklahoma vann Big12 förra året och tog sig till slutspel, något de flesta tippar att man ska repetera 2016. Offensiven ser fantastisk ut med QB Baker Mayfiend, RB-paret Samaje Perine och Joe Mixon med en offensiv linje som blivit bra mycket strakare. Försvaret är frågetecknet där du tappat nyckelspelare i varje del. Oklahoma är favorit här men det ska bli riktigt spännande att se hur mycket Houston kan utmana.

 

3 September, 21:30, Green Bay, WI

lsu5. LSU

wisconsinWisconsin

Wisconsin kan behöva ett kokande Lambeau Field i ryggen när gästerna från Baton Rouge kommer med framtida NFL spelare på i stort sett varje position. Trots att Wisconsin inte riktigt kändes som en utmanare förra året vann man ändå tio matcher. I år hänger mycket på att lagets RB Corey Clement ska få ut sin talang på planen och hålla sig fri från skador. Som sagt, LSU kommer med ett så starkt lag så det känns nästan dumt att rabbla spelare men extra fokus ska såklart läggas på RB Leonard Fournette som verkligen kan konsten att köra över folk. Lägg därtill ett av landets bästa receiver-par Travin Dural och Malachi Dupre, en bra linje, ett riktigt vasst försvar så är det inte många bitar som saknas. Allt kommer hänga på hur lagets QB kommer att prestera. Trots att matchen spelas i oststaten håller jag LSU som klar favorit här.

 

4 September, 02:07, Arlington, TX

usc20. USC

alabama1. Alabama

När årets match på Jerry World bjuder på två av landets mest anrika, framgångsrika och populära skolor genom tiderna så är det inget snack om att avvakta med sömnen ett par timmar till. USC har varit upp och ner de sista åren men har bra med talang i årets upplaga. WR Juju Smith-Schuster ses av många som den första receivern att plockas i nästa års draft och i försvaret hittar man Adoree Jackson bak i planen som hoppar in även i offensiven och dominerar i Special Teams. Men Nick Sabans krigare är mer män än pojkar och det finns en anledning att man rankas som nummer 1 trots att laget som vann mästerskapet har tappat en hel del. Som vanligt har man en tung linje, spännande RB’s och två riktigt spännande bollmottagare i TE O.J. Howard och WR Calvin Ridley. I försvaret kan jag egentligen rabbla 8-9 spelare men ska någon lyftas fram så väljer jag pass rushern Jonathan Allen som verkligen kommer sätta Trojans linje på prov.

 

4 September, 03:00, Auburn, AL

clemson2. Clemson

auburnAuburn

Clemson var bara en match ifrån en perfekt säsong, tyvärr var det matchen som betydde mest där Alabama blev för tuffa. Försvaret har tappat en hel del nyckelspelare till NFL men i Clemson är det näste man upp vilket har fungerat mer än väl. Offensiven har kanske den hetaste spelaren i college, QB Deshaun Watson, som till sin hjälp har en arsenal av skills-spelare av rang. Auburn har ett par mindre bra år bakom sig men ska aldrig räknas bort. Försvaret ser bättre ut med pass rushern Carl Lawson i spetsen och lagets offensiva system gör att man aldrig kan räkna bort det. Clemson är favorit i detta tigermöte trots att man reser till Alabama.

 

5 September, 01:30, Austin, TX

notre dame10. Notre Dame

texasTexas

Ett historisk tungvikts möte av rang där just nu bara Notre Dame kan ses som en dominerande skola. Texas har ett par riktigt tunga är bakom sig men tränare Strong’s lagbygge börjar allt mer ta form och räkna med ett bättre Texas. Defensiven ser helt okej ut med LB Malik Jefferson som styr å ställer. Offensiven är fortfarande ett stort frågetecken och framförallt lagets QB. Notre Dame har som vanligt en bra offensiv linje att luta sig emot tillsammans med en spännande RB, Josh Adams. Försvaret är lite mer suddigt en vad det brukar vara och saknar kanske de där stora profilerna att leda laget. En öppningsmatch i Austin är aldrig lätt, men Notre Dame måste ses som favorit här.

Nyheter

To Top