Analyser

Veckans Fantasy: Firma Moncrief och Luck

Varje vecka skriver jag några nyheter som jag anser vara aktuella inför antingen kommande omgång eller för säsongen i allmänt. Denna veckan tittar vi bland annat på om det är dags att släppa Russell Wilson eller inte.

Kenneth Dixon
Ska detta bli veckan där Dixon får sitt genombrott i NFL? Inte helt omöjligt. Baltimores tränarstab har tidigare gått ut med att de vill ge Dixon mer chanser. Terrence West har varit väldigt mycket upp och ner för Ravens och de skulle behöva er mer stabil runningback. Dixon var skadad på försäsongen och Ravens har matchat in honom långsamt men är det någon gång man ska starta honom så är detta ett bra tillfälle. Man har haft ledigt från matcher en vecka och de möter Steelers som har släppt till elva touchdowns till runningbacks på endast sju matcher.

Donte Moncrief
Moncrief kom tillbaka från skada förra matchen och gjorde en touchdown direkt. På tio matcher som Luck och Moncrief har spelat tillsammans så har det blivit sju touchdowns. Ett riktigt bra facit. Till helgen är det dessutom tveksamt om hans radarpartner TY Hilton kommer till spel. Gör han inte det så kommer givetvis Donte Moncrief få ännu fler bollar kastade mot sig och bör således ha en bra match.

Russell Wilson
Wilson har haft en fruktansvärd fantasysäsong än så länge. Just nu ligger han på 24e plats bland quarterbacks och senast Wilson gjorde en touchdown var vecka fyra. Han klarade inte ens göra en touchdown mot Saints som har bland de sämre försvaren i NFL. Är det dags att ge upp honom? Tyvärr för Wilsons del så ser man tydligt att han fortfarande lider av skadan som han råkade ut för vecka ett. Han rör sig inte alls så bra som han brukar göra. Lägg till att Seahawks offensiva linje är usel. En skadefri Wilson som spelat bakom en medelmåttig linje hade varit en toppspelare i fantasy. Tyvärr ser det inte ut så. Har du en plats på din bänk så kan du vänta på honom och hoppas har hittar formen, annars så hade jag gett upp honom nu.

Rodgers har börjat hitta formen. Frågan är om Wilson gör det snart?

Rodgers har börjat hitta formen. Frågan är om Wilson gör det snart?

Korta nyheter

  • Nu när Ryan Mathews inte har övertygat så har Sproles fått fler och fler chanser i Eagles. I söndagens kanske mest underhållande match fick Sproles bollen 20 gånger medan Mathews endast fick den vid fem tillfällen.
  • Ezekiel Elliott snittar 114 yards per match och i helgen möter man Browns som ger upp 144 yards på marken per omgång. Det kan alltså bli många fantasypoäng för Elliott denna helg.
  • Spencer Ware är tveksam till att komma till start mot Jaguars på söndag och om han inte gör det så bör du givetvis starta Charcandrick West istället. Ett Jaguars som släppt till fem touchdowns till runningbacks de tre senaste matcherna.
  • Aaron Rodgers säsong har inte varit så bra som man har förväntat sig men nu senast mot Falcons så såg han riktigt bra ut. Rodgers slutade på fyra touchdowns och 33 fantasypoäng. Man möter Colts hemma på Lambo Field under söndagen och jag kan inte se något annat än en ny bra match för Rodgers.
  • Jay Ajayi har sett fantastisk ut under sina två senaste matcher där han har fått chansen från start. Ajayi är en av väldigt få spelare som sprungit för över 200 yards i två matcher i rad. Denna vecka möter man dock Jets som är det laget som är starkast i hela NFL på att försvara på marken.
  • Matt Forte har sprungit med bollen hela 61 gånger de senaste två matcherna. Det har visat sig poängmässigt då har levererat 25 och 21 poäng under den tiden. Jets lär försöka ge bollen till Forte så mycket som möjligt mot Dolphins också.
  • Ben Roethlisburger förväntas göra comeback mot Ravens. Det betyder att ägare till inte bara Roethlisburger jublar utan även innehavare av Brown, Green och Coates borde dra på smilbanden en del.
  • Lions har ännu inte mött Jordan Reed, Rob Gronkowski och Greg Olsen, ändå ger de upp touchdowns till tightends hela tiden. Denna vecka är det Kyle Rudolph som kommer att möt Lions och bör således göra minst en touchdown på söndag.
  • ”I don’t know him, but I don’t like him”. Så sa Brandon Marshall om Byron Maxwell som han möter på söndag. Förvänta er två heltaggade killar som kommer att göra allt för att dominera den andra.
  • Äntligen är Corey Coleman tillbaka! Ska bli hyperintressant att se Coleman och Pryor på vars en sida mot Cowboys.

 

Nyheter

To Top