Analyser

Tunga rivalmöten första veckan

Kan Mariota kasta ikapp med Carr? Blir Lambeau för mycket för Legion of Boom? Vilka tar hem derbyt i NFC East? Gör AP succe när han återvänder till Minneapolis? Det är dags för vecka ett.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Det är viktigt att få en bra start på säsongen. Första matchen är här och det är dags att skaka av sig nerverna och släppa ut fjärilarna. Årets första söndag bjuder på många viktiga derbyn och två riktiga stormöten sent på kvällen. Den här veckan fick @Mattias_nfls hålla i pennan.

Spännande storyline
Adrian Peterson, RB i Saints, återvänder till Minneapolis för att ta sig an Vikings med sitt nya lag. AP var en superstjärna i staden många år men efter lite skadeproblem och en lång avstängning tvingades han gå vidare. Nu har Peterson ersatts av rookien Dalvin Cook, som många tror kan bli en riktig stjärna. Det blir en klassisk “gammal mot ung”-duell.

Rivalerna gör upp
New York Giants mot Dallas Cowboys brukar alltid bli dramatiska matcher. Lagen känner varandra lika bra som fansen ogillar varandra. Det blir en riktig värdemätare när Dallas tunga anfall ställs mot New Yorks tunga försvar. Det blir också spännande att se om Cowboys unga spelare, i första hand Dak Prescott och Ezekiel Elliott, tagit ytterligare steg i sin utveckling. Har Giants lyckats styra upp sitt springspel sedan 2016? Dallas försvar var bra i den delen av spelet förra säsongen. AFC North inleder också med två intressanta derbyn, Ravens hos Bengals och Steelers hos Browns.

Veckans största skräll
Jag tror att både Titans och Chargers kan skrälla mot favoriterna Raiders och Broncos, men det kanske inte direkt skulle chocka någon. Om vi ska vara lite mer vågade kan nog 49ers skaka Panthers. Det är första matchen med nya tränarstaben, på hemmaplan och mot ett Carolina som kanske inte haft en optimal försäsong. Carlos Hyde, RB, är den som kan bli hjälte.

Veckans utklassning
Det känns underligt att skriva det, men Rams bör köra över ett skadedrabbat Colts i Los Angeles. Jared Goff kastar till tre touchdowns i en städad men odramatisk match.

Veckans stormatch
Seattle Seahawks och Green Bay Packers har varit med i toppen av NFC i många år nu och dessutom mötts i slutspelet vid flera tillfällen. Vi väntar oss att båda är med och utmanar i år. För bara tre år sedan möttes de här lagen också vecka ett. Den gången var det i Seattle och jag var på plats. Då blev det hemmaseger för Seahawks och vi får se om Packers lika förtjänstfullt lyckas försvara klassiska Lambeau Field i år. Det blir spännande att se om Seahawks kan stoppa Green Bays explosiva anfall och om hemmalagets försvar kan vara bättre än väntat.

Kan bli underhållande
Oväntat? Nja, men Oakland Raiders borta mot Tennessee Titans förtjänar att lyftas ändå. Två unga imponerande lag med varsin spännande quarterback som är betydligt starkare på anfallet än i försvaret. Dessutom är Marshawn Lynch tillbaka på planen i NFL. Det bör bli jämnt och mycket poäng.

Veckans offerlamm
Jaguars kritiserade offensiva linje kommer att få det svettigt mot Texans. J.J Watt är tillbaka, Jadeveon Clowney hel och Whitney Mercilus ska försöka utnyttja alla en mot en-lägen han bör få. Jaguars försvar ser riktigt kul ut och kan nog skaka Houstons anfall, men hur många poäng väntar vi oss från Blake Bortles, Leonard Fournette och resten av Jaguars offensiv? Inte många.

Intressanta dueller
Även om de inte möter varandra på planen ska det bli intressant att se vem av Joey Bosa i Chargers och Von Miller i Broncos som kan påverka derbyt mest. På något sätt är det uppstickarna från Los Angeles som försöker visa att de minsann är redo att passera rivalerna i Denver.

Alla matcher vecka ett

Nyheter

To Top