Analyser

Steelers fortsatt utan Bell

I kväll spelar Pittsburgh Steelers sin andra försäsongsmatch, motståndet står Atlanta Falcons för. Även denna vecka så kommer Steelers till spel utan storstjärnan Le´Veon Bell, han har inte ens börjat träna med sina lagkamrater ännu.

Det rör sig självfallet om ett kontraktsbråk. Le´Veon Bell vill inte påbörja sin säsong innan han fått framtiden tryggad, medan Steelers ännu inte är beredda att möta running backens krav. Laget kan heller inte bötfälla spelaren då han juridiskt inte är under kontrakt.

För Steelers del finns det farhågor om Bell´s skadehistorik, den arbetsbelastning han haft senaste åren och även kring det faktum att han har ett par drogrelaterade avstängningar i sitt bagage. Det kan ses som en risk att binda sig på ett långt och dyrt kontrakt, även om Bell är en av ligans allra bästa spelare. I Bells fall är det självklart att han vill ha rejält betalt, han är, i mitt och andras tycke, lagets viktigaste spelare. Det faktum att han är i den absoluta toppen av running backs och samtidigt en väldigt vass receiver gör honom speciell och det är speciella pengar han vill ha.

Som en kompromiss i vintras valde Pittsburgh att sätta en franchise tag på Bell, det innebär ett 1-års kontrakt värt $12.12 miljoner. Det avtalet har Bell ännu inte skrivit under och enligt den sidan av denna tvist kommer det inte heller ske. Le´Veon Bell tycker han förtjänar ett långt och lukrativt kontrakt innan han ställer sig på banan.

Tidigare i veckan rapporterades det att Bell, i sista stund inför deadlinen 17 juli, tackade nej till ett 5-årskontrakt värt $12m per säsong. Ett avtal som Bell´s agent, Adisa Bakari, och Steelers front office sägs ha kommit överens om. Uppgifterna om det nekade kontraktet slogs tillbaks av Bell´s agent som hävdade att det aldrig fanns en överenskommelse mellan honom och Steelers utan att Bell vill ha $15 miljoner per år.

Enligt ESPNs Adam Schefter är den allmänna uppfattningen att Steelers får tillbaks sin viktigaste spelare innan säsongen sparkar i gång, även om inget datum är satt. Det var också Steelers general manager, Kevin Colbert´s, åsikt. “I fully expect Le’Veon Bell to be a significant contributor for the 2017 Steelers, that’s as simple as I can state it.”​ .

Rent krasst har Le´Veon Bell i dagsläget två val, antingen skriva på sin ”tag” och spela 2017, eller låta bli att spela. Om han spelar, vilket är troligt, utan att ha en klar kontraktsförlängning så skulle en skada kunna vara en ekonomisk katastrof. Det är en faktor som både Pittsburgh och Bell kommer fundera över fram till premiären mot Browns i vecka 1.

Nyheter

To Top