Analyser

Sagan som fick ett alldeles för snabbt slut

Han var en av de bästa runningbacksen i college under alla sina tre år och var favorit till att vinna Heisman Trophy. Lattimore är en av de bästa som någonsin spelat för South Carolina Gamecocks och jämfördes med Emmith Smith av ingen mindre än den berömda coachen Steve Spurrier. Tyvärr råkade han ut för två knäskador som förstörde hans karriär.

Marcus Lattimore var en av de spelarna som kan välja och vraka när han skulle börja på college och tillslut föll valet på South Carolina Gamecocks, mycket tack vare att det var i just South Carolina som han hade bott i under hela sitt liv. Redan sin andra match för Gamecocks så visade han vad han gick för och sprang för 182 yards och två touchdowns mot Georgia Bulldogs. Tränaren Steve Spurrier älskar sin nya runningback och använder honom flitigt. Lattimore gör tre touchdowns mot självaste Alabama som just då var rankade som nummer ett och alla som följer college förstår att den där Lattimore är något alldeles extra.

”I think there’s always those players that get put in a category like Cam Newton or Deshaun Watson who dominate the game. Marcus Lattimore was one of those guys in that category.” Nick Saban, tränare för Alabama.

Inför kommande säsong 2011 är Marcus Lattimore favorit till att vinna den åtråvärda Heisman Trophy som den bästa spelaren i college. Han gör ingen besviken och har 779 yards och nio touchdowns under de sju första matcherna på säsongen. I den åttonde matchen för säsongen så får han en tackling på sitt vänstra knä som gör att säsongen är över. Det var är inget som knäckte Marcus, för han kommer tillbaka ännu starkare till året efter. På de åtta första matcherna springer han för 627 yards och 10 touchdowns och de flesta var säkra på att han skulle gå i förstarundan i kommande NFL draft trots hans tidigare skada. Den 27e oktober kom dagen som skulle ändra Lattimores framtid helt och hållet, Marcus har spelat en bra första halvlek hemma mot Tennessee när olyckan är framme. Han får en tackling över sitt högra knä som gör att knäet går ur led samt att ligamenten och nerverna i knäet skadas. Den berömda läkaren James Andrews säger att detta är den värsta skadan han någonsin sett. Jag varnar för känsliga tittare, här nedan kommer en video på skadan som förstörde Lattimores karriär.

San Francisco 49ers gör en chansning och tar Lattimore i fjärde rundan i draften och hoppas på ett mirakel med hans knä. Den 5e november kommer dock beskedet som alla väntat på och Marcus Lattimore avslutar sin karriär som fotbollspelare, endast 23 år gammal. Lattimore har i intervjuer i efterhand berättat att tiden i 49ers var den värsta i hans liv då han gjorde allt han kunde för att komma tillbaka men det gick bara inte.

Marcus Lattimore har nu två år senare tagit examen och har startat ett eget företag där han håller föreläsningar om bland annat ledarskap. Gamecocks ville anställa Marcus förra säsongen men NCAA sa blankt nej eftersom det kunde gynna Lattimores företag.

Lattimore säger sig inte vara bitter för att han fick skadorna i sitt knä eftersom han mår bättre som person just nu än vad han någonsin gjort tidigare. Vi kan vara glada för att Marcus mår bra, men jag kommer iallafall alltid vara lite bitter eftersom vi aldrig fick reda på vad Lattimore kunnat åstadkommit i NFL.

Nyheter

To Top