Analyser

Paketinslagning under söndagsmatcherna

Med julen precis runt hörnet funderar redaktionen på hur man kan få NFL-tema på årets sista högtid och om Pro Bowl egentligen är något att bry sig om.

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel: Att det är ganska skönt att se coacher som har problem med att hantera ”millenials”. Jag kan känna igen mig i konflikterna som uppstår mellan gammalt och nytt ibland, trots att jag inte är i Coughlin-ålder precis, men jag tror i alla fall att jag är ödmjuk nog att inse att min idé om rätt väg inte alltid är bäst.

Svante: 49ers förlust i slutsekunden mot Falcons tog verkligen luften ur mig. Särskilt när laget så många gånger haft chans att stänga matchen. Återigen en förlust i slutsekunderna i en tight match. Denna typen av matcher ser vi ofta i slutspelet, så jag hade velat se 49ers lyckas vinna.

Magnus A: Hmm.. att jag blev glad för Breshad Perrimans tre touchdowns, killen är värd lite framgång. Jameis Winston håller på att spela till sig ett kontrakt. Oakland fick ett tråkigt slut, fansen är värda bättre.

Mattias: AFC South-lagen är lika ojämna som alltid. Ett Cowboys som spelat urdåligt vaknade plötsligt ur sin dvala.

 

Under veckan har Pro Bowl – utnämningarna presenterats. Vad är dina reaktioner på det?

Daniel: Jag inser att det är en popularitets-tävling där dina insatser i stort sett belönas med ett års fördröjning, men blir ju ändå upprörd över hur stor vikt det läggs vid fans och spelares omdömen. Vi som ärligen ser NFL Top 100 som är framröstad av spelarna inser ju hur lite intresse dom faktiskt visar för andra spelare.

Svante: Spontant tycker jag ju att det är mer av en popularitetstävling än vilka spelare som faktiskt är bäst. Jag menar, all respekt till Ravens, ett otroligt lag med underhållande fotboll, men 12 spelare i pro bowl, nja.. Det finns fler bra spelare i AFC.

Magnus A: Här kommer säkert andra grina över att Ravens fick med 12 spelare, deal with it. Klart man kan se det som en popularitetstävling, men det är inte dåliga spelare som tas ut. Vill gärna se någon presentera en formel för att ta ut två all star-lag utan att subjektiva bedömningar styr. 

Mattias: Tar inte Pro Bowl på särskilt stort allvar, populära spelare och de som spelar i framgångsrika lag har som vanligt mycket gratis. All Pro är betydligt bättre. Men visst ger det hum om vilka som levererat.

 

Titans var en besvikelse för de flesta av redaktionens medlemmar förra helgen. Av de lag som nu ser ut att spela wild card – rundan, vilka tror du har störst chans att gå till Super Bowl?

Daniel: Just nu är Chiefs på Wild Card – plats och jag tror att dom blir hyperfarliga i år. Dom har utan tvekan ett lag som kan ta en ledning på två scores mot Ravens och sedan kapitalisera på att Ravens behöver bli lite mer pass-inriktade.

Svante: Ja, jag gick ju ut och sa att Tannehill skulle fixa biffen men det utlåtandet fick jag käka upp direkt. Som svar på frågan, något av topp 2 lagen i NFC West kommer spela WC och vilket lag det än blir så tror jag att de blir ett hot i slutspelet.

Magnus A: Bara Chiefs. Inget av övriga lag kan vinna två raka bortamatcher i ett slutspel.

Mattias: Det lag som kommer ur NFC West men inte vinner den. Seahawks eller 49ers. Annars Vikings.

 

Nu när sista julstöket står för dörren, hur gör du för att smussla in lite NFL-stämning bland alla julutsmyckningar, julgodis och julmat?

Daniel: Jag är ganska blygsam med NFL-utsmyckningar hemma överlag. Men Bills-jultröjan åker ju på och jag brukar se till att ha lite Ribs på BBQ-tema på julbordet.

Svante: Julmaten är helig och där får jag inte göra så mycket ändringar. Jag kommer dock bära min 49ers matchtröja under julaftonsmorgon, den har ju ändå julens färger.

Magnus A: Handlar om planering. En hel del saker görs innan kick off, så man ligger på plus. Men sen kan man kombinera och blanda in sakerna. Köttbullsrullning under lördagsmatcherna och paketinslagning under söndagsmatcherna. I granen hänger Ravens-kulor, Ravens-Jultröjan är på och bland julmaten hittas BBQ-ribs, Cincinnati Chili-lasagne och en del annat. 

Mattias: Har någon julkula formad som en amerikansk fotboll. Sen med tanke på att jag firar jul hos brorsan, som också är med i redaktionen, så lär det väl bli lite NFL-snack mellan tuggorna.

 

Vad ser du denna söndag?

Daniel: Jag är så otroligt taggad för Bills @ Patriots kl 22.30 på lördagkvällen, men är nästan lika taggad för Cowboys @ Eagles på söndagkvällen som ju i princip är en slutspelsmatch gällande vilka som går till Wild Card – rundan.

Svante: 49ers möter Rams i en livsviktig match under lördagsnatten. Denna ska jag självklart se. Under söndagen kollar jag nog Ravens – Browns klockan 19 och sen NFC East fighten mellan ’Boys och Eagles som blir direkt avgörande i slutspelsracet.

Magnus A: Bills at Patriots på lördagen, sedan blir det Browns mot Ravens på söndagen. En match där jag tror vi får se mycket känslor.

Mattias: Ska försöka pricka in alla matcher som är avgörande för slutspelsracet!

 

Paketinslagning under söndagsmatcherna

Nyheter

To Top