Analyser

Redaktionen tycker till – Värd epitetet ”drömresa”.

Denna vecka kommer redaktionen tycker till lite tidigare, stora delar av redaktionen är nämligen på resande fot. Det är nämligen nu NFL Supporters drömresa går av stapeln. Fyra matcher på sex dagar, Washington, Philadelphia och Baltimore ska besökas av 24 glada svenskar. Redaktionen har fått svara på några frågor på ämnet resor, dessutom har tre av medresenärerna, Mario Morling, Olof Westman och Jesper Linder, varit med och tyckt till.

 

Denna vecka åker resenärerna i NFL Supporters drömresa iväg till Washington för tre NFL-matcher och en college dito. Vad tycker du om det ?

Daniel Croona: Jag har sett fram mot den här resan ett bra tag nu, ska bli riktigt häftigt! Vi verkar bli ett bra gäng som åker och det är ju fantastiskt att ha möjlighet att se så många matcher på så nära håll – vi kan ju bo kvar i Washington under hela vistelsen. Att vi var så många resesugna svenska fans var väldigt glädjande. Jag hoppas att detta blir den första av flera resor som NFL Supporter arrangerar.

Richard Olsson: Helt underbart. Kan tyvärr inte följa med själv, men första och enda gången jag nästan ångrat mina barn. Kommer vara galet för de som följer med!

Magnus Ornhammar: Kul att kunna ordna en välplanerad resa för andra NFL-fans och det lär bli en resa att minnas. Hoppas att initiativet återkommer nästa säsong och hoppas resenärerna får se en bra match mellan Bears och Eagles.

Lars Thorman: Ni slipper mig denna gång. Fantastisk grej och jag är övertygade om att alla som är med kommer att ha hur roligt som helst. 

Magnus Adolfsson: En jättehäftig resa som har alla möjligheter att bli otroligt minnesvärd. Att fira thanksgiving i Washington är häftigt. Att se 4 matcher på 6 dagar känns riktigt lyxigt, att göra det med 23 andra svenska NFL fans gör det än häftigare. Blir riktigt roliga att besöka Baltimore igen, säga hej till bekanta och se Ravens, men också spännande att se NFL i två andra städer.  

Mattias Olsson: Vi har ju lekt med idén ett tag och det är grymt kul att det blir av. Responsen har ju varit fantastisk och det kanske inte är sista gången, så får man chansen att haka på nästa resa.

Mario MorlingDet ska bli en fantastisk upplevelse. Ser konstigt nog mest fram emot college, verkar vara ett sanslöst drag på de matcherna. Då håller jag ändå på Eli & Co som vi ska se i Washington

Olof Westman: Det har varit resfeber nu i snart två veckor. Ska bli en riktigt häftig upplevelse att äntligen få se NFL och framförallt Eagles live. Synd bara att ingen av matcherna verkar bli riktigt avgörande. Men chansen att få se Washington med alla dess monument och muséer tillsammans med fyra fina football-matcher gör det här till en resa helt klart värd epitetet ”drömresa”.

Jesper Linder: Helt underbart, jag vet inte vem som ligger bakom den här planen men att få med så många matcher med lite avstånd mellan på så kort tid är extremt välplanerat. Toppat med Thanksgiving!

Philadelphia-fansen jublar över att få gäster från Sverige på besök. (Photo by Doug Pensinger/Getty Images)

 

Vart skulle en kommande NFL-resa gå om du får bestämma?

Daniel Croona: Texas, jag skulle gärna vilja se både high school- och college-fotboll samt NFL under en helg. Jag tror att man kan få till en riktigt häftig upplevelse där.

Richard Olsson: Som trogen Raiders-supporter vore det såklart kul att åka till Oakland innan de lämnar, finns ju mer fotboll i Kalifornien dessutom. Annars är Texas fotbollens Mekka, så vore inte dumt det heller.

Magnus Ornhammar: Lambeau field är klassisk mark och ett givet resmål när inte Aaron Rodgers är skadad. Annars vore väl New England intressant medan Belichick/Brady-eran lever eller någon av de nya feta arenorna, till exempel hos Falcons eller Vikings.

Lars Thorman: Oj, det blir ett alldeles för långt svar för att orka läsa. Jag gillar ju att kombinera, vad vi kan kalla för kultur, på mina resor. Så någonstans där det finns mer intressanta saker än bara sport. Åker man till Chicago har man en fantastisk stad med mycket spännande att supa in och samtidigt både Notre Dame och Green Bay nära. Hade kanske varit nått?

Magnus Adolfsson: Let´s go down south. Har en dröm om att se college i Mississippi och Alabama, även att besöka Louisiana för att se Saints i New Orleans och LSU i Baton Rouge. Finns mycket NFL och college i Florida/Louisiana/Texas, så vore inte omöjligt att styra. Nashville är ett resmål som många Baltimore-bor rekommenderar, så ditåt vore inte heller fel.

Mattias Olsson:  Finns ju många bra alternativ, men man vill ju hitta en bra balans med både bra sport och kul resmål. Jag kan tänka mig något i de norra delarna, och kanske se en match på Lambeau Field. Eller något kring Ohio och baka in Canton och Hall of Fame.

Mario MorlingTror att de norra trakterna vore riktigt kul, Green Bay, Chicago, Minnesota. Fast det är klart, lite värme och sol i Florida är ju aldrig fel.

Olof Westman: Hjärtat skulle ju säga Philadelphia där man ju har New York och även Baltimore/Washington tillgängliga på bra avstånd. Men Chicago skulle ju kunna vara en fantastisk resa med Green Bay, Detroit och kanske Minnesota på resbara avstånd. Snålblåst och regnrusk när slutspelsplatserna ska delas ut i NFC North hade varit en höjdare.

Jesper Linder: Bra fråga, jag är öppen för det mesta, men Seattle kanske, där har jag inte varit.

Texas fasen skanderar ”We want drömresan”. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

 

Finns det något lag du absolut inte vill åka och se en match med?

Daniel Croona: Factory of sadness är visserligen historisk mark, men jag inbillar mig att en match i Cleveland bara kommer att bjuda på dåligt spel och frustrerade fans.

Richard Olsson: Chargers känns väl som det lättaste valet. Inte för att det är något fel på laget, men läget med halvtomma läktare känns föga lockande. 

Magnus Ornhammar: Nej, alla lag har sin charm.

Lars Thorman: Georgia Tech, klarar inte ens av en kvart på teven med deras tråkiga offensiv. I NFL ser jag det inte så, det är mer vad jag får ut av det geografiska läget, arenan och stämningen än själva matchen. Matcher kan jag lätt körsbärsplocka i tv-soffan. 

Magnus Adolfsson: Har svårt att se att jag skulle betala en resa till Pittsburgh eller Boston för att se Steelers eller Patriots om de inte mötte Ravens. Annars är jag inte så kräsen. När jag var liten, på 90-talet, så blundade jag alltid genom Örebro när vi åkte till farmor i Värmland. Orsaken var att jag höll på rivalen Degerfors i fotboll.. Sån är jag.

Mattias Olsson: Nej, egentligen inte. Jag är rätt knäpp och går igång även på de dåliga lagen. Man vill ju kanske undvika ett gäng utklassningar bara.

Mario MorlingNä, egentligen inte. För mig är sporten större än ett enskilt lag. Har sett några matcher live med olika lag och det är alltid kul. Så hade jag inte svarat om fotboll, där finns det lag man gärna slipper.

Olof Westman: Chargers och Bengals är två lag som jag inte skulle betala mycket för att se. 

Jesper Linder: Nej.

Det är förmodligen inte Daniel som gömmer sig i påsen.  (Photo by Jason Miller/Getty Images)

 

Om du måste välja, ser du helst en Super Bowl på plats utan de lag du håller på, eller en slutspelsmatch med ditt favoritlag som hemmalag?

Daniel Croona: Jag håller på Bills. Jag måste ju bara välja vad som helst som kan innebära att dom spelar slutspel. Jag tror att New Era Field skulle koka om Bills fick spela en slutspelsmatch där. Jag vågar knappt tänka på vad Bills Mafia kommer att hitta på.

Richard Olsson: Slutspelsmatch med favoritlaget. Helt klart.

Magnus Ornhammar: Super Bowl förmodligen, det är ett större evenemang med allt runt omkring. Men det är svårt att välja helt klart.

Lars Thorman: Slipper jag att stå för notan så är ju självklart Super Bowl mitt val. Borde stå på alla sportintresserades listor att göra innan man stämplar ut.

Magnus Adolfsson: En slutspelsmatch i Baltimore, med ett bra Ravens. Var där och såg Ravens – Steelers i grundserien förra året, det var väldigt bra tryck. Kan tänka mig att det är än bättre i ett slutspel och skulle verkligen vilja uppleva det. 

Mattias Olsson: Jag tror nog jag väljer Super Bowl ändå. Det känns som en så pass unik upplevelse som inte många får uppleva. Dessutom håller jag på Seahawks och varje hemmamatch på CenturyLink Field har slutspelsstämning! (Sorry …)

Mario Morling: Superbowl alla dagar i veckan. Men Giants på MetLife öppnar ju andra turistiska möjligheter.

Olof Westman: Super Bowl är ju ett spektakel utan dess like, men måste jag välja blir det helt klart en slutspelsmatch på The Linc. Det är inte ett särskilt svårt val när jag tänker efter. Som Eagles-fan är man inte direkt bortskämd med slutspelsframgångar och Super Bowl bör ju spenderas med vännerna och en jäkla massa god mat framför tvn. 

Jesper Linder: Lätt Super Bowl på plats eftersom jag aldrig upplevt någon. Efter ha bott i USA ett par år med olika Super Bowl partys så är den drömmen förstärkt.

Ett konfettiregn på Super Bowl – Om majoriteten får bestämma. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

 

Överlag, vad tycker du om att resa?

Daniel Croona: Det är väl lite hatkärlek. Det är ju fantastiskt utvecklande och underhållande. Men jag inser ju att jag gör miljön en björntjänst varje gång. Tur att jag cyklar till jobbet på veckorna.

Richard Olsson: Det borde man göra oftare, framförallt den här typen av organiserade resor med ett tydligt utstakat mål – njuta av en härlig överdos fotboll på plats.

Magnus Ornhammar: Roligt när man var ung, numera för bekväm och flygrädd för att direkt älska det.

Lars Thorman: Det är det jag lägger mina pengar på. Försöker resa så mycket jag bara kan så länge jag kan. Som tur var är jag långt ifrån en prylnisse och kan inte åka skidor som jag har hört kostar en del. Så varje sparad krona går till att ta sig ut och se världen. Den dagen jag tröttnar på det så har jag nog tröttnat på det mesta.

Magnus Adolfsson: Jag tycker om att ha kontroll över situationer, vilket jag inte har i ett flygplan. Men jag tycker om att vistas på andra ställen, speciellt när det vankas fotboll. Teleportören får gärna uppfinnas snart, det skulle göra mitt resande gott. 

Mattias Olsson: Jag älskar det och har rest rätt mycket, till olika delar av världen. Tror man lär sig jäkligt mycket av det. Plus att det oftast är rätt kul så klart.

Mario Morling: Resa är kul, när man väl är på plats. Själva åkandet kan jag gärna slippa, det är mest segt.

Olof WestmanJag är inte jätteberest men när jag väl lämnar Sverige besöker jag helst städer så att jag har chansen att lära mig mer om kulturen och landet än vad jag kan göra på en solsemester. Förhoppningsvis är detta bara början på många framtida USA-resor.

Jesper Linder: Jag gillar att resa både jobb och privat, allt med rätt balans förstås.


För er som inte har koll på vilka matcher som gänget ska beskåda, så är det dessa.

Vi på NFL Supporter hoppas givetvis att resan blir lyckad och att vi kommer iväg fler gånger.

Nyheter

To Top