Analyser

Redaktionen tycker till – ”Rätterna från nordöst börjar ta slut…”

Storhelgernas storhelg är här för oss i fotbollskretsar. Super Bowl. Samtidigt som det är en stor fest är det också avslutningen på en alltför kort säsong. Redaktionen har fått tycka till om årets Super Bowl. Spelas den mellan rätt lag? Vem vinner? Vad äter man till?

 

Är det rätt lag i final?

Daniel Croona: Ja, verkligen! Båda lagen som var bäst i grundspelet i respektive konferens. Rättvist!

Per Fogelin: Det är ju svårt att säga något, när det är #1-seeds från resp konferens som möts. Synd bara att det inte är ett Eagles med Wentz som går upp mot Patriots.

Richard Olsson: Det är väl de bästa lagen. Tycker väl egentligen att Vikings är bättre än Eagles, men fick ju det motbevisat förra veckan. Så ja, de två bästa lagen. De två roligaste eller den roligaste möjliga matchen? Nej.

Lars Thorman: Det tycker jag absolut det är. Om det inte är shorttrack och alla motståndare faller så är det ju de bästa som står kvar. 

Magnus Ornhammar: Ja, det är det varje år, har man tagit sig dit så har man.

Magnus Adolfsson: Jo men det får vi säga. 1st seed i bägge konferenserna. Synd på Eagles skador bara. 

Trotts försöken att vara underdogs är Eagles en värdig finalist. (Photo by Patrick Smith/Getty Images)

 

Är detta årets höjdpunkt?

Daniel Croona: Det är det såklart. Det finns många höjdpunkter under en NFL-säsong men inget slår Super Bowl. Att allt avgörs med en enda match. Att folk plötsligt pratar amerikansk fotboll överallt. Mycket uppskattat!

Per Fogelin: Är det inte alltid det? Super Bowl är trots allt världens största show. Oberoende av de lag som tar sig dit.

Richard Olsson: Jag brukar tycka att konferensfinalerna är roligare egentligen, kanske för att det är två matcher, det inte är lika upphypat och det inte är så tomt efter slutsignalen. Men såklart är det en fantastisk fotbollsfest!

Lars Thorman: Både ja och nej. Med allt runt omkring både på tv med underhållning, påkostade reklamer och allt extra här hemma med god mat, goda vänner och god dryck blir det en av de matcherna jag har minst fokus på.

Magnus Ornhammar: Inte för mig, SB kan bli ett antiklimax och likt många andra sporter som fotboll och hockey med stora turneringar tycker jag oftast kvartsfinalerna brukar vara de häftigaste tillställningarna, i NFL-fallet då Divisional round. Det är dessutom slutpunkten på hela säsongen och innebörden av att det väntar ett halvår utan NFL är tung. Men det är ganska kul ändå, såklart.

Magnus Adolfsson: Jag har lite hatkärlek till Super Bowl. Det är lite samma orsak som till att jag inte gillar att kolla på film, det är oftast en sprakande tillställning men när föreställningen är över står man där med längtan efter mera men fortsättningen är väldigt långt borta. Men klart det är festligt och en stor höjdpunkt på året.

På väg till fest, men visst finns det ett vemod då den långa väntan snart börjar. (Photo by Al Bello/Getty Images)

 

Hur ser du matchen?

Daniel CroonaVi är 9 pers som samlas redan på eftermiddagen. Spelar lite Madden, ser en massa youtube-klipp för att komma i stämning, och äter och dricker gott. Vi samlas faktiskt på mitt kontor i år, det kommer bli kanon!

Per Fogelin: Tillsammans med det närmaste sörjande. Vi blir troligtvis sex grabbar som ockuperar en vinkällare nere på byn. Den här gången spetsar vi dessutom uppställningen med en ny bekantskap från NFLSupporters drömresa från i höstas.

Richard Olsson: Tråkigt nog hemma, ensam och förhoppningsvis utan att väcka småbarnen. Med god mat och dryck som sällskap dock.

Lars ThormanDet blir med det gamla vanliga gänget goda vänner, denna gången i Varberg.

Magnus Ornhammar: Hemma med lägre volym då vissa i lägenheten premierar sömn.

Magnus Adolfsson: Tanken var att ta sig ned till Falköping och hälsa på Daniel Croona och ett par andra roliga bekantskaper från höstens drömresa, vilket hade varit underbart kul. Men barnsjukdomar och lite annat har kommit i vägen och det får bli en annan gång. Känslan är att jag egentligen inte borde sitta uppe och kolla, men jag kommer nog ha svårt att prioritera sömnen när det väl kommer till kritan. 

U.S Bank Stadium, det är dit nästan allas blickar riktas denna söndag. (Photo by Rob Carr/Getty Images)

 

Vad äter du till?

Daniel Croona: I år blir det en rejäl omgång chili. Kanske även Philly Cheesesteaks.

Per Fogelin: Vet inte riktigt än. Burgare o blaskigt amerikanskt öl lär vara på agendan. I övrigt brukar mataffären vara startpunkten varje Super Bowl-afton. Fördelen med den sena starttiden är ju bl.a att man hinner med mycket innan matchstart.

Richard Olsson: Det blir nog en vegetarisk variant av pulled pork med svarta bönor, cheddarost, pico de gallo serverat i pitabröd. Snacks lutar det åt brownie-kakor och eventuellt lite godis.

Lars Thorman: Vi kör en rätt från nordöst och en från Philly. Så det blir Shrimp Roll och Philly Cheese Steak detta året. Rätterna från nordöst börjar ta slut…

Magnus Ornhammar: Inget specifikt, dricker nog mest kaffe.

Magnus Adolfsson: Älskar att fixa mat denna söndag, detta år blir det i mindre tappning. Tänkte fixa en Buffalo chicken dip med tillbehör och någon schyst och matig soppa som får stå och puttra hela dagen.  

Ingen i redaktionen verkar följa Tom Bradys avokadodiet.

 

Vilket lag vinner?

Daniel Croona: Patriots. Det är vad jag trott hela året och inget har fått mig att ändra uppfattning, men Eagles kommer att bjuda på riktigt bra motstånd.

Per Fogelin: Patriots. Hoppas dock Eagles står upp bra mot Tom & Co.

Richard Olsson: Patriots, igen. Har dunkat huvudet mot väggen i hopp om att de ska förlora någon gång, men lika ostoppbara ändå. Bara inse och försöka njuta.

Lars Thorman: Tror favoriten Patriots vinner men det kommer att vara jämt. Var ett tag sedan Eagles var i final men man har bra rutin i truppen och ett försvar som kan göra det mesta.

Magnus Ornhammar: Philadelphia Eagles

Magnus Adolfsson: Patriots vänder och vinner i andra halvlek, lite som vanligt.

”Äsch, vinner vi igen” (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

 

Såhär 12 månader i förväg, vilka två lag spelar Super Bowl nästa år?

Daniel Croona: New Orleans Saints och Kansas City Chiefs

Per Fogelin: Jag har varit mycket imponerade utav hur Vikings utvecklats och hanterat skador som uppstått. Tycker dem skulle vara värda en Super Bowl. Från AFC vore det kul om Raiders, under Gruden, studsar tillbaka efter en miserabel säsong.

Richard Olsson: Patriots mot Saints kanske. Svårt. NFC är jämn.

Lars Thorman: Hmm, vilka möter Patriots nästa år? Falcons eller Vikings känns rätt, vi drar till med Vikings.

Magnus Ornhammar: Atlanta Falcons (som första hemmalag någonsin) och Los Angeles Chargers.

Magnus Adolfsson: Jag tror vi får se New Orleans Saints mot…Pittsburgh Steelers.

Stefon Diggs ber till högre makter att miraklet ska bära hela vägen nästa år. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Nyheter

To Top