Analyser

Redaktionen tycker till – ”Inte ett fan av musikaler i end zone”

Vem gillar inte musikaler i end zone? Vilka divisionsledare är klara för slutspel? Vilken coach har varit bäst och vem borde få kicken? Vilka matcher ska ses denna söndag? Redaktionen har fått tycka till. 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: Att kritiken från spelarna rörande torsdags-matcher blir allt mer högljudd. Jag förstår dom, det verkar vara svårt nog ändå att hinna återhämta sig och förbereda en spelplan när det är en full vecka mellan matcherna. Många lag underpresterar i torsdags-matcherna.

Richard Olsson: Heta känslor som bygger på frustration. Bengals, Buccs och Cardinals var inblandade i bråk. Tydligt att spelarna är missnöjda över årets säsong, alla tre hade nog ambitioner om slutspel och är i stort sätt uträknade redan efter halva säsongen.  

Magnus Ornhammar: Att Green Bay kan bli sist i NFC North om de inte får ordning på egentligen alla lagdelar. Sedan Aaron Rodgers skada verkar det som om luften gick ur laget, och när efterhängsna skador på viktiga spelare nu adderas av ytterligare en för Brian Bulaga, pekar faktiskt en hel del åt att även Chicago kan smita förbi dem i slutändan. Bears tar emot Packers på söndag, vid hemmavinst ligger båda lagen på 4-5 och sällan har jag varit så säker på att Bears vinner slaget i NFL:s äldsta rivalitetsmöte.

Lars Thorman: I början av säsongen var en fråga här vad Saints gör för fel, kunde då inte komma på något. Nu har man 6 raka segrar och det känns väl som att de själva ställde sig samma fråga efter att ha inlett 0-2. Men till skillnad från mig måste de ju ha kommit på nått.

Magnus Adolfsson: Att frustrationen växer i lagen där det inte går bra. Hos Bucs såg Jamies Winston ut att helt ha tappat det, Mike Evans försökte straffa ut sig själv. Det annars så filbunkslugne A.J Green lät Jalen Ramsey komma under skinnet och hans reaktion tyder på stor frustration över hur Bengals säsong gått. 

Hey, #18, har hört att du har psyke stabilt som en maracas” (Photo by Logan Bowles/Getty Images)

 

Av nuvarande 8 divisionsledare (Patriots, Steelers, Jaguars, Chiefs, Rams, Vikings, Eagles, Saints), vem går till slutspel och vem löper störst risk att missa?

Daniel Croona: Jag tror att alla dessa lag går till slutspel. Möjligen kan Saints och Jaguars missa. Lagen ser bra ut men läget i deras divisioner gör att dom kanske är aningen osäkra. En skada på Brees skulle kunna förändra mycket. Rams kanske lyckas missa slutspelet pga tradition.

Richard Olsson: Tror alla dessa lag vinner sina divisioner. Om något hindrar dem är det skador på viktiga spelare. Eventuellt att Jaguars missar ifall Titans får fart. Tror inte att något lag från AFC South kan få ett wild card och då måste de vinna divisionen.

Magnus Ornhammar: Spontant borde Jaguars ligga pyrt till givet deras historia men helt okej spel från QB Bortles och helt makalöst spel av RB Fournette (när han inte är avstånd på grund av löjligheter) gör att jag tror de klarar det i år med tanke på divisionen de lirar i. Saints och Rams känns som de lag som måste titta lika mycket neråt som uppåt. Unga Rams kan få problem om Seattle kvicknar till och Saints har både Panthers och Falcons, som varit ojämna men som kan få ihop det, inom divisionen.

Lars Thorman: Patriots, Steelers, Eagles och Vikings är redan där. Rams och Saints är på god väg att i varje fall ta sig in via Wild Card. Chiefs och Jaguars spelar i för tokiga och svajiga divisioner för att jag ska våga räkna in dem.

Magnus Adolfsson: Majoriteten av dessa lag går till slutspel, Eagles, Patriots och Steelers känns redan klara. Jaguars delar ledningen med Titans och där blir det en coin-flip. Vikings tycker jag är sämre än vad tabellen visar, speciellt offensivt. Ett rätt tufft schema med 5 av 8 matcher på bortaplan, bl.a. Lions, Falcons, Panthers. Blir inte förvånad om Lions ger dem en kamp. 

Du kan släppa mig, vi kommer bägge gå till slutspel

 

Vem är årets coach hittills, vem förtjänar att sparkas?

Daniel Croona: Sean McVay måste få det priset. Han har gjort ett lag som man vägrade att ens titta på till ett av ligans mest underhållande under loppet av en försäsong. Ben McAdoo, HC i Giants och Mike Smith, DC i Buccaneers borde få sparken omgående. Dom har presterat katastrofalt dåligt om man ser till de förutsättningar dom haft.

Richard Olsson: Sean McVay är min självklara vinnare. Det han har gjort i Rams är otroligt, vilken vändning. Från sämsta anfallet i NFL till det bästa. Det finns en hel del kandidater som förtjänar kicken, mest av alla Hue Jackson i Cleveland som borde fått foten tidigare i år.

Magnus Ornhammar: Sean McVay i Rams har gjort det bäst medan Giants Ben McAdoo har gjort det sämst. Även Bengals Marvin Lewis förtjänar att gå till Arbetsförmedlingen efter lång och trogen tjänst som besvikelsecoach.

Lars Thorman: Doug Pederson måste ju lyftas fram som årets coach. Men vill också lyfta Jets HC Todd Bowles som med en klen och orutinerad trupp ändå leder sitt lag till segrar. Hue Jackson i Browns har haft sin chans nu känns det som. Bara säsong två men Ben McAdoo har lyckats få Giants på fritt fall väldigt snabbt.

Magnus Adolfsson: Sean McVay och Doug Pederson är väl kandidaterna till årets coach, bägge gör det väldigt bra. Sparken tycker jag attHue Jackson kan få, eller kanske Adam Gase. 

Jag ska bara gå och hämta ett pris, gör inget dumt medan jag är borta”. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

 

Kansas City Chiefs firade en touchdown med att imitera ett potatissäcks hoppar lopp, vad tycker du om sånt?

Daniel Croona: Just den gesten kanske inte var årets höjdpunkt, men jag gillar verkligen att man får hitta på lite roliga grejer.

Richard Olsson: Underbart. Älskar att glädjen är tillbaka, klart man förtjänar att fira efter en touchdown. Jag är dessutom beredd att nominera just denna säckhoppning som årets bästa målgest.

Magnus Ornhammar: Det är väl helt okej att spelarna får fira lite mer, även om det snabbt går till överdrift. Jag gillar fortfarande mer de modesta glädjeyttringarna, som att enkelt lämna över bollen till domaren och jogga mot sidlinjen på klassiskt nonchalant manér, eller som Lynch skaka hand med medspelarna.

Lars Thorman: Ingen hemlighet att jag inte är något större fan av musikaler i end zone. Undrar om de dansade lika glatt i omklädningsrummet efter matchen? Men tycker folk det är roligt och en extra krydda så är det inte direkt så att jag vill trycka in en penna i ögat.

Magnus Adolfsson: Det är väl både bra och dåligt. Jag tycker att det är bra att det tillåts, men har lite svårt att se när synkroniserad firning passar in. Är det jämt i matchen, fokusera på matchen. Leder du stort, då är det ett hån. Ligger du under stort, då är det bara löjligt. 

Vi får fira som vi vill, men i vinstkolumnen står det still”  (Photo by Ron Jenkins/Getty Images)

 

Vad ser du denna vecka?

Daniel Croona: Bills som vunnit alla matcher hemma i år tar emot Saints som vunnit sex raka matcher. Den matchen borde alla se! Jag ser nog om Falcons lyckas greppa sitt sista halmstrå hemma mot Cowboys på söndagkvällen också.

Richard Olsson: Chargers hos Jaguars tror jag kan bli en kul match. Griniga Rivers mot Jaguars kaxiga och pratglada försvarare. Även Keenan Allen har haft stunder av munhugg, så det kan bli en härlig, känslosam tillställning.

Magnus Ornhammar: Förmodligen Saints – Bills. Alltid bra drag på Bills hemmamatcher och jag har inte sett Saints så mycket sedan de påbörjade sin sex raka segrar långa formtopp. Undrar om det var ett tillfälligt bottennapp som Buffalo visade mot Jets senast eller om de kan utmana ett av NFC:s starkaste lag just nu. Jag tror Bills kan det och vinner matchen.

Lars Thorman: Varje gång jag kollar på Bills så spelar dom bedrövligt. Såg dem mot Jets i helgen och det var brutalt. Men man är 4-0 hemma och möter Saints som har sex raka segrar, känns som en spännande match.

Magnus Adolfsson: Bills mot Saints blir en rolig match. Kan Saints ta sjunde raka segern? Annars är det kanske inte så mycket att jubla åt denna vecka, inte bara för att Ravens har bye week utan för att jag tror det blir många ensidiga matcher. 

När Lasse kollar på Bills så faller dem. Nu tänker han kika på matchen, hint hint ni som tippar. (Photo by Abbie Parr/Getty Images)

Nyheter

To Top