Analyser

Ravens – Bills: Markattack Eller Luftangrepp

Photo by Wesley Hitt/Getty Images

Natten mellan lördag och söndag spelas en riktigt het match mellan två AFC-lag ledda av två av ligans mest elektriska unga quarterbacks. Ett av lagen, Baltimore Ravens, står för ligans bästa markattack medans det andra laget, Buffalo Bills, har ett av ligans mest effektiva och överväldigande luftangrepp. Vilka kommer segrande ur striden? Det här blir en riktig höjdarmatch och självklart har vi plockat fram våra fem framgångsfaktorer som kommer vara värda att hålla ett extra öga på.

 

Ravens

 

Passförsvaret: Baltimore Ravens passförsvar ställs nu inför en av de tuffaste utmaningar man kan tänka sig. Ett glödhett Buffalo Bills med Josh Allen i spetsen. Ravens passförsvar är dock inget som man bara sveper undan. Passförsvaret i Ravens har tillåtit sjätte minst yards per match och näst minst yards per pass i hela ligan denna säsong. Det kommer även direkt ifrån en match där deras passförsvar spelade riktigt bra. De höll Tannehill till 165 yards, en touchdown och en pick. Bills passanfall är självklart ett annat monster och en mycket tuffare utmaning, men Ravens bör komma in med gott självförtroende. Att sakta ner Allen och hans vänner kommer att bli en av Ravens största framgångsfaktorer denna match. 

Jacksons enmansshow: Lamar Jackson gjorde i princip allt i Ravens offensiv förra veckan. I matchen mot Titans stod Lamar Jackson för 301 av Ravens 401 offensiva yards. Han tog det han kunde i luften och resten sprang han för. 136 yards, 8.5 yards per försök och en touchdown blev hans facit i springspelet. Det som är det läskiga med Jackson är att försvaret kan hålla honom hur bra som helst 4 av 5 gånger. Då springer han in i en vägg och det blir ingenting. Den femte gången räcker det att en linebacker tar ett snedsteg, någon säljer ut sig lite för lätt och Jackson springer iväg för 50+ yards. Det är såna stora spel Jackson har i bakfickan och lyckas han med några av dem mot Bills så ger det genast Ravens otroligt mycket högre vinstchanser. 

Fler än Jackson som kan springa: Baltimore Ravens har ligans mest effektiva springspel och det är inte bara på grund utav Lamar Jackson. De har andra som kan springa bollen också. Både JK Dobbins och Gus Edwards gjorde en bra match förra veckan. Det fick inte chansen särskilt ofta, de hade 9 respektive 8 försök, men båda snittade 4.8 yards per försök. Dobbins lyckades även springa in en touchdown. Med lite fler försök och en fortsatt hög effektivitet när det kommer till yards per försök så tror jag att både Dobbins och Edwards kan göra en riktigt bra match mot ett Buffalo Bills som varit ganska dåliga på att stoppa springspelet denna säsong. De släppte över 5 yards per försök till Colts förra veckan. 

Humphrey vs Diggs: Det kanske har märkts i mina artiklar om alla dessa matcher, men jag älskar en bra WR vs CB-match up. I denna match har vi en riktigt bra sådan. Marlon Humphrey mot Stefon Diggs. Visserligen tror jag att Marcus Peters kan få se en del Diggs också, men jag förväntar mig att det för det mesta blir Humphrey som ställer upp mittemot ligans ledande receiver. Humphrey gjorde en fin insats mot Titans och bör komma in i denna match med gott självförtroende. Visserligen fångade AJ Brown en touchdown mot honom, men den tycker jag borde flaggats för pass interference. Utöver det höll Humphrey tillsammans med Peter AJ Brown till 86 yards och Corey Davis till 0. Som sagt, det blir en rolig kamp att följa mellan Humphrey och Diggs. Det säger sig självt hur viktig den matchen blir. Om Humphrey kan plocka bort Diggs så blir Allen av med den receiver i ligan som fångat flest bollar och stått för flest mottagna yards denna säsong. Ett enormt avbräck. 

Hollywood: Marquise ‘Hollywood’ Brown har inte riktigt blommat ut som förväntat i hans andra säsong i ligan. Han har varit väldigt upp och ner och gick bara för över 100 yards en gång under grundsäsongen. Men kanske är det i slutspelet som Hollywood trivs bäst. Strålkastarljuset verkar passa honom, av namnet och hans insatser att döma. Förra veckan ledde han laget med 7 mottagningar för 109 yards och på de två slutspelsmatcher Brown har spelat i karriären har han sammanlagt 14 mottagningar för 235 yards. Det är få lag som passar bollen så lite som Ravens, men när det väl gör det på lördag mot Bills så förväntar jag mig att många av de bollarna går till Hollywood Brown. Brown är en blixtsnabb receiver som kan få mycket att hända efter mottagning, så om Ravens kan sätta honom i bra situationer och låta honom använda sin speed så kommer det vara till deras stora fördel.  

 

Bills

 

Passanfallet: Det här är Bills stora styrka. Det är extremt vassa i passanfallet. Allen kastade för 324 yards, 0 picks och två touchdowns senast mot Colts. Hans rating var över 120 och det var i stort sett en fläckfri insats. Precis som jag skrev om i förra veckans Fem Framgångsfaktorer så var det Stefon Diggs som var hans ledande receiver. Allen hittade Diggs 6 gånger för 128 yards och en td. Det som är så farligt med Bills är att de inte bara har Diggs. Det har även en grym slot receiver i Cole Beasly och en spelare i Gabriel Davis som blommat ut till en äkta tredjereceiver. Där finns även John Brown och ett par duktiga tight ends som Allen gärna hittar i endzone. Dawson Knox fick ta emot en touchdown förra vecka. Kort sagt, Bills passanfall är otroligt farligt och om det klickar så blir Bills svårstoppade. 

Matt Milano & Tre Edmunds: Bills sitter på ett väldigt atletiskt par linebackers i Matt Milano och Tre Edmunds. Jag tror att dessa två kommer få en stor roll i denna match. Så mycket som Lamar Jackson springer skulle det inte förvåna mig om en av dessa två atletiska linebackers får i uppgift att följa Jackson på varje spel. Det kommer även ha i uppgift att komma upp och fylla hålen vid linjen och stoppa Ravens livsfarliga springspel. Det blir ingen enkel match för dessa två gubbar. Allt hänger på att de lyckas hålla Jackson från att bryta sig loss och springa för långa spel samt att de hjälper till att stoppa springspelet vid linjen.

Försvara Allen: Bills möter nu ett lag som är otroligt duktiga på att sätta press på motståndarlagets quarterback. Bara ett lag i ligan har fler QB-hits än Baltimore. Baltimore är också det lag som skickar flest spelare efter QBn. Inget lag i ligan blitzar mer än Ravens. Bills offensiva linje är topp 10 när det kommer till att skydda sin quarterback, men det kommer ändå bli en tuff utmaning. Om Bills offensiva linje kan skydda Allen mot den överväldigande attack som kommer skickas hans håll så kommer det vara till deras stora fördel. Ge honom tid så löser Allen resten. 

Move the sticks: Ett bra sätt att hindra Ravens från att ta taktpinnen och kontrollera time of possesion och matchbilden är att Bills anfall hittar sätt att stanna kvar på planen. Det gör man genom att ta nya first downs och konvertera third downs. Buffalo Bills möter här ett försvar som är på andra plats i ligan när det kommer till att stoppa anfall på third down. Bills är å andra sidan bäst i ligan när det kommer till att konvertera third down. De lyckas på third down hela 49.7 procent av gångerna. Det blir hårt mot hårt här, men att hålla i drives och diktera matchbilden blir en viktig faktor för Buffalo Bills.

Stoppa springspelet: Trots segern förra veckan hade Buffalo Bills det väldigt tufft när det kom till att stoppa springspelet. Det tillät 163 yards och en touchdown mot Colts. Den anmärkningsvärda statistiken där är att de gav upp 5.4 yards per försök. Mot ligans bästa springattack kan man inte tillåta så många yards per försök på marken. Det kommer bli otroligt viktigt att Bills hittar ett bättre sätt att stoppa springspelet. 

 

Matchen mellan Baltimore Ravens och Buffalo Bills spelas 02:15 natten mellan lördag och söndag, svensk tid.

Ravens – Bills: Markattack Eller Luftangrepp

Nyheter

To Top