Analyser

Nya ansikten i NFC East

Försäsongen är igång och trots att det alltid är roligt med NFL så kan träningsmatcherna ibland bli lite trötta. Framförallt när man väljer att spela med de längst ner på totempålen.

För att göra det lite roligare tänkte jag lyfta fram ett par nya ansikten hos lagen i NFC East. Att fokusera på spelare som Carson Wentz i Eagles, Zeke Elliott i Cowboys eller Josh Norman i Redskins känns ganska poänglöst, så vi tar oss en titt på ett par spelare i varje lag som, kanske inte flugit under radarn, men som i varje fall jag vill veta lite mer om.

Philadelphia Eagles

RB Wendell Smallwood

Draftades i runda fem från West Virginia och har goda chanser att direkt få visa vad han går för med en del frågetecken på positionen. Var en av de bästa på sin position i Big12 förra året och ser väl egentligen ut som en blandning av Matthews och Sproles utan att kanske ha den där spetskvalitén.

FS Jalen Mills

Plockades i runda sju från LSU och hade det inte varit för en del problem utanför planen skulle han ha plockats betydligt högre.  Kan användas både som safety och corner och har sett bra ut hittills för Eagles. Känns det igen från en annan före detta LSU spelare som sjönk i draften? Säger inte att Mills är nästa Honeybadger, men likheterna finns där.

OG Brandon Brooks

Valde att flytta från Houston och krita på för Eagles som efter en del experiment av Chip Kelly åter måste få sin linje att fungera. Har spelat bra utan att få så mycket lovord öst över sig under sin tid i Houston och det rapporteras att han redan kommit fint in i systemet och med sina linjekamrater.

LB Nigel Bradham

Ytterligare en under radarn signering av Eagles. Tanken är väl att den före detta Bills spelaren, ytterligare en LB från Bills, ska gå in och spela Sam i Eagles nya 4-3 system vilket bör passa honom med tanke på hans tid i Buffalo. Det som oroar är att han bara några dagar innan träningslägret greps av polis i Miami efter att ha hamnat i bråk med en hotellanställd som sägs ha åkt på en rak höger av Bradham.

OG Isaac Seumalo

Eagles andra val efter Wentz, Seumalo, draftades i tredje rundan. Vissa tyckte det var lite högt men jag gillar det. Seumalo var bra redan sitt första år hos Oregon State och kan användas både som guard och center och även tackle om det skulle behövas. Hade varit mer hajp kring honom om han inte haft lite oflyt med skador.

Dallas Cowboys

DE Charles Tapper

Oavsett om Tapper är redo eller ej kommer vi att få se en del av honom redan från start. Tapper draftades från Oklahoma i fjärde och var väl inte den mest flashiga spelaren i Sooners försvar förra året. De som kan mer än jag om positionen säger att han inte fick spela sin naturliga position tillräckligt ofta i college och bör bara bli bättre efter slipande i NFL.

CB Anthony Brown

Cowboys rankade Purdue’s corner betydligt högre än de flesta och var riktigt nöjda när han fanns kvar i sjätte rundan. Bör få rotation snabbt i Cowboys tunna secondary. Snabb och följsam i sitt spel och har redan imponerat i Cowboys.

TE Rico Gathers

Om vissa lag draftar en QB varje år så letar Cowboys efter Wittens ersättare varje år. Gathers plockades i slutet av sjätte från Baylor där han var riktigt bra i, basket. Ett fysiskt fenomen som började träna fotboll först sista året efter att basketsäsongen var slut. 2 meter lång och 120 kgs är spännande trots att han behöver tid, tid och mer tid.

DE Benson Mayowa

Kommer från Raiders där han stundtals visade upp ett fint spel när han fick chansen. Precis som med Tapper är det in och bidra direkt från start som gäller. Just nu är det Mayowa’s jobb att tappa. Inte vidare biffig men väldigt atletisk pass rusher som inte gjorde bort sig i silver och svart och hade säkert varit kvar om det inte vore för vilka spelare han hade framför sig i startordningen.

DT Cedric Thornton

Ytterligare än defensiv linjeman som kommer få mycket ansvar direkt. Spelade bra i Eagles och jag kan tänka mig att de gärna behållit honom om de inte vore för de pengarna man har investerat i andra defensiva linjemän. Inte elit men bra nog för att starta i NFL och spelar hela tiden på gränsen av vad som är tillåtet.

Washington Redskins

LB Su’a Cravens

Outside Linebackar/Safety hybrid kallar många Cravens som Washington valde i andra rundan från USC. I första hand är han väl tänkt som LB, antagligen Will, i Washingtons 4-3 försvar där han borde passa som handen i handsken. Har sett riktigt bra ut hittills och i en division med en del bra Tight End’s är det en fröjd att ha en spelare som Cravens.

CB Kendall Fuller

Ytterligare en av bröderna Fuller från Viriginia Tech till NFL. Jag var länge totalt såld på Kendall efter ett fantastiskt 2014. Såg inte lika bra ut 2015 och sen kom en skada som ställde till det för honom, annars hade inte Washington kunnat plocka honom i tredje.

RB Keith Marshall

Får Marshall vara hel så tror jag han avslutar säsongen som startman i Washington. Plockades i sjunde rundan från Georgia och hade det inte varit för ett skadehelvete under åren i College hade vi sett honom plockas under de två första dagarna. Kom in till Georgia som Todd Gurleys parhäst och de två delade på jobbet innan skadorna startade.

SS David Bruton och Duke Ihenacho

Visst, Ihenacho har varit i laget ett par år men har i stort sett inte spelat sen han kom från Broncos. Har sett ut att vara på gång i två vänder men skadat sig båda gångerna, frågan är om han är nått att ha i år? Även Bruton kom från Broncos och fick väl inte direkt chansen att visa upp sig bakom en stark safety-uppsättning i Denver. Kan mycket väl spela till sig en startplats i Washington som inte ser lika bra ut på insidan som på utsidan bak i planen.

New York Giants

WR Sterling Shepard

Ett riktigt fynd i andra rundan för Giants. Shepard gjorde allt rätt hela tiden under en längre tid i Oklahoma. Den meningen skriver man inte allt för ofta, men har fortfarande inte sett en dålig match med Shepard. Riktigt vass på att springa sina routes, bra händer men saknar väl kanske den där riktiga spetsen som fart och storlek som ofta gillas att lyftas fram. Kommer in i ett bra läge med Giants där han kommer roteras in fint bakom OBJ.

SS Darian Thompson

Giants plockade Thompson från Boise State i tredje och det är säkert i rätt runda för honom. Men Thompson är riktigt spännande och rolig att följa. En sann bollhök som tänker pick-6 varje gång en boll kastas åt hans håll. Betyder naturligt att han bränner sig lite för ofta, saknar även en riktig tacklingsteknik. Men det är saker man kan utveckla, hans instinkt är där och jag tror att vi redan i år kommer bjudas på en del höjdpunkter signerat Thompson.

LB B.J. Goodson

Det var tydligen jag och Giants som var heta på Goodson som man plockade i fjärde, vilket många tyckte var högt. Jag hade honom i andra. Var kanske inte den som gjorde de mest spektakulära sakerna i Clemson men över hela säsongen håller jag honom högre än både Dodd och Lawson. Giants behöver dessutom all hjälp man kan få på LB-positionen och Goodson kan sättas in både på insidan och utsidan och kommer få mycket speltid direkt.

LB Keenan Robinson

Pratade mycket och kontrakten med Vernon och Jenkins vilket gjorde att denna signering hamnade lite i skymundan. Visst, Robinson känns väl inte lika spännande men jag tycker absolut han hade ett par fina stunder i Washington och Giants behöver verkligen få in en LB som kan ta tag i det, är Robinson mannen man sökt?

TE Jerell Adams

Att plocka en TE i sjunde rundan och räkna in honom i rotationen år ett händer inte så ofta men jag kan se det här. Adams, från South Carolina, har en del att jobba med när det kommer till att supporta springspelet och allmän blockering. Men han är redan på en hög nivå när det kommer till att fånga boll och i en svag TE-grupp så tror jag chansen är stor att Adams roteras in tidigt. Påminner en del om Larry Donnell på gott och ont.

Nyheter

To Top