Analyser

Nya ansikten i New England 2016

Patriots har alltid varit kända för att göra smarta drag med spelartruppen, särskilt när det gäller att plocka spelare dom gillar från andra lag och göra dom till stjärnor i den egna organisationen. Att göra osentimentala drag med spelare som varit i laget länge hör också till vanligheterna.

Den här mentaliteten leder förstås till att det händer en hel del mellan säsongerna i ligans bästa lag över de två senaste decennierna. I år känns det som att det är anmärkningsvärt många nya ansikten att hålla koll på. För att du ska hänga med i svängarna så har vi gjort denna sammanställning över de viktigaste förändringarna i Patriots inför den kommande säsongen.

Free agents och trades

Chris Long #95 och hans tatueringar syns numera i New England. (Foto av Streeter Lecka/Getty Images)

Chris Hogan (WR) – när tredjereceivern i Buffalo Bills blev restricted free agent kunde Patriots göra ett patenterat drag och ge honom ett erbjudande som var precis utom räckhåll för vad Bills kunde matcha. Hogan är en flexibel, mångkunnig spelare som säkert kommer att få mycket speltid i Patriots snabba anfallsspel.

Chris Long (DE) – veteranen som inte längre fick plats i Rams – som har ligans kanske bästa defensiva linje – fyller säkerligen en roll i Patriots, som kändes lite svaga när det gällde pass rush inför den här säsongen. Räkna med att se Long mycket, särskilt under de fyra första veckorna då Rob Ninkovich är avstängd.

Shea McClellin (OLB) – en av de mer anonyma tillskotten inför säsongen. McClellin hade svårt att hitta en tydlig roll hos Bears, kanske delvis på grund av att han är väldigt mångsidig, vilket kan låta lite konstigt. Mångsidighet är ju alltid väldigt uppskattat av Patriots. McClellin spelade inside linebacker och styrde Bears försvar förra säsongen, men i Patriots kommer vi se honom i rollen som outside linebacker.

Clay Harbor (TE) – även Harbor är ett ganska anonymt tillskott, men viktigt. Det är ingen tvekan om att Patriots tänker försöka hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel med två dynamiska tight ends och Harbor erbjuder bra djup bakom Gronkowski och Bennett, och kan säkert få en hel del speltid redan vecka ett mot Cardinals på grund av Gronkowskis skada.

Jonathan Cooper (G) – när Patriots gjorde en uppmärksammad trejd av Chandler Jones till Cardinals så handlade det mycket om att försöka få något i ersättning för en spelare som man inte skulle ha möjlighet att erbjuda nytt kontrakt efter nästa säsong. Cooper är den guard som draftats tidigast av alla de senaste tjugo åren och borde ha stor potential även om han inte lyckats i Cardinals. Patriots offensiva linje hade stora problem förra året så Cooper ska förhoppningsvis innebära en viktig uppgradering.

Martellus Bennett (TE) – den frispråkige tight enden kan bli olidlig att ha att göra med den kommande säsongen, såväl för motståndarförsvaren som för journalister. Precis som Gronkowski så är Bennett en bra blockerare med utmärkta färdigheter i passpelet. Försvaren kommer att ha oerhört svårt att lägga upp en fungerande taktik mot alla de möjligheter som det kommer att innebära. Risken finns att Bennett kan bli lite väl styv i korken av det. Ni kommer att se mycket av honom helt enkelt.

Barkevious Mingo (OLB) – om man ska försöka konvertera en misslyckad talang till en stjärna på ett år så är det rimligt att leta i Browns. Mingo går in på sista året på sitt rookie-kontrakt och behöver göra en stark säsong för att stärka sin position på spelarmarknaden, och kanske få nytt kontrakt med Patriots. Pariots gjorde något liknande med Jabaal Sheard förra säsongen och har satsat ett draftval i femte rundan på att dom kan göra det igen.

Eric Rowe (CB) – Philadelphia har rensat friskt bland de spelare som Chip Kelly plockade in i truppen. Rowe draftades i andra rundan förra året men lyckades inte hitta en naturlig plats i deras zonbaserade försvar. Patriots har satsat ett val i fjärde rundan 2018 på att Rowe kommer passa in bättre där. Räkna dock med att Rowe framförallt fyller ett djup i truppen och ses mer på tredje down eller vid skador.

Draft

Även om Cyrus Jones #24 är cornerback så kommer ni säkert se bollen i hans händer en del, eftersom han även kommer ta hand om en hel del puntreturer. (Foto av Streeter Lecka/Getty Images)

Cyrus Jones (CB) – cornerback är en viktig position i dagens NFL och även om Patriots har bra starters så gjorde dom klokt i att drafta en ny corner tidigt i år. Logan Ryan och Malcolm Butler kommer att spela mest mest men Jones kommer troligen spela mycket som nickelback. Jones kommer säkert få en hel del uppdrag som returnerare på punts och möjligen även på kickoffs.

Joe Thuney (G) – ännu en drömspelare för Patrios, en mångsidig linjeman som spelar guard men klarade sig ypperligt som tackle i college. Mångsidigheten är viktig för Patriots som hade problem förra säsongen när det dök upp skador längs den offensiva linjen. Det verkar som att Thuney kommer att starta som gaurd på vänstersidan redan vecka ett.

Jacoby Brissett (QB) – Brissett har en snabb och naturlig release som passare och kan vara den av årets rookie-QBs som har bäst precision på korta passningar, som slants, som Patriots använder sig flitigt av. Brissett ska förhoppningsvis inte spela alls i år, men om något händer med Garoppolo under de första fyra veckorna måste han vara redo att kliva in.

Vincent Valentine (DT) – den store och starke defensiva tacklen måste ha sett bra ut under försäsongen eftersom Patriots tidigt valde att släppa Terrance ”Pot Roast” Knighton som annars hade fått spela på positionen bakom Malcom Brown som känns som en given starter. Valentine kommer troligen få begränsat med speltid, men kan vara ett framtidsnamn på positionen.

Malcolm Mitchell (WR) – även om Mitchell draftades mot slutet av årets draft hade han en stor fördel, han kom från ett anfallsspel i college som liknade det som NFL-lagen kör. Han hade också ganska lätt att anpassa sig till det coacherna i Patriots kräver och var lite av en tidig favorit under träningslägret, innan han drog armbågen ur led. Nu är han på väg tillbaka och han kommer nog synas en hel del under säsongen.

Elandon Roberts (LB) – Roberts valdes i sjätte rundan och många trodde att han skulle ha svårt att klara en plats i 53-mannatruppen. Bill Belichick har stor tro på vad Roberts kan göra och han kommer få tid att utvecklas, men begränsat med speltid i år.

Ted Karras (G) – precis som Thuney är Karras väldigt flexibel, men inte riktigt lika talangfull. Det lär säkert bli en del speltid, eftersom han kan spela alla positioner utmed linjen, men Karras får nog se och lära för det mesta i år.

Övriga

D.J. Foster

D.J. Foster

D.J. Foster (RB) – odraftad rookie som efter en stark försäsong petade veteranen Donald Brown i kampen om sistaplatsen bland lagets running backs. Kan troligtvis hamna i lagets practice squad när Dion Lewis är tillbaka från sin skada. Foster är (just det) mångsidig och kommer troligen att kunna använda på alla tre downs och i special teams, om han får speltid.

Jonathan Jones (CB) – odraftad rookie, som presterade en tid på 4.33 på 40 yard dash inför draften men ändå gick odraftad. Med bättre spänst än Patriots nuvarande cornerbacks erbjuder Jones en hel del rent fysiskt men får nog se och lära en del innan han skickas in för att spela i skarpt läge.

Spelare som du kanske saknar

Chandler Jones spelar numera i Arizona Cardinals

Chandler Jones spelar numera i Arizona Cardinals

Chandler Jones (LB) – den fantastiske men struliga linebackern kommer saknas mycket rent spelmässigt. Trejden till Cardinals var dock förnuftig med tanke på att man inte hade som avsikt att förnya hans kontrakt, man skulle helt enkelt inte kunna prioritera det. Räkna dock med att Jones lämnar ett stort hål när det gäller lagets pass rush.

Akiem Hicks (OLB) – det är faktiskt inte så många namnkunniga spelare som lämnar, men även om Hicks bara var i Patriots ett år kanske han kan saknas? Hans produktion ska dock vara ganska enkel att ersätta, något som Chris Long säkert kommer att klara av.

Ska man summera Patriots trupp för säsongen så känns det som att relativt lite talang har försvunnit, men att man kunnat komplettera på viktiga positioner som t.ex. den offensiva linjen. Patriots-fans kan se fram mot säsongen med stor tillförsikt.

Nyheter

To Top