Analyser

”jag är inte arg, bara besviken”

Who´s your daddy? Vilken division är bäst respektive sämst? Vad är är bra och dåligt med att ha ett lag i London? Redaktionen har fått tycka till.

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Magnus O: Först och främst att Ravens inte gjorde ”någon” besviken. Sen att Vikings är ett lag med kompetens att vara dominant utan att lyckas med det. Även utan Thielen borde de ha dominerat Chiefs försvar i vecka 9. Nu blev det inte så och då blev det också förlust. Vikings är som ett rovdjur med löständer, det är liksom något som skevar.

Svante: Baltimores vinst över New England. Inte ens ligans bästa försvar kunde få stopp på ”nya generationens qb” Lamar Jackson

Magnus A: Såklart Ravens fina seger mot Patriots. Man får vara glad när det väl händer. Annars tycker jag att det var en hel del spännande matcher och man märker att det börjar vara mer ”do or die”.

Daniel: Att Tom Brady nu är den Patriots – quarterbacken med flest förluster i historien. Vi som inte hejar på Patriots får glädjas åt det lilla.

 

Det pratas om Chargers till London, vad skulle vara största utmaning respektive vinst med ett lag i London?

Magnus O: Sammanhållning med lagen i USA kanske. Har svårt att se det som en naturlig del av ligan. Visst, det fungerar med lag i flera länder för NHL men då korsar man inte ett ”litet” vattendrag varannan match. Vinsten för ligan är en växande skara supporters och konsumenter i Europa som får flera chanser att se sina lag på närmare håll. Personligen hoppas jag inte på ett lag i London.

Svante: Tidsskillnaden och resorna kommer vara ett problem, både för Londonlaget som får åka på bortamatcher och lag som gästar dem. Kan även bli jobbigt att få alla spelare och hela tränarstaben att vara med på att ta sitt pick och pack och flytta från USA och basera sig i England. Positivt är att det ytterligare inkluderar den europeiska publiken, och kanske även ger en större chans för européer i ligan.

Magnus A: Jag tror att den stora vinsten är att ligan skulle breddas på riktigt, att få ett Europeiskt lag skulle få genomslagskraft i intresse och spridning. Som fan till andra lag skulle du kunna få se ditt lag i Europa med lite mer regelbundenhet. Det negativa är att jag har svårt att se ett Londonlag attrahera spelare och därmed vara rätt kasst. Förutom tidsskillnad så har du skatteregler som påverkar.

Daniel: Det blir en utmaning med tidsskillnaden, men det tror jag att dom kan lösa om London – laget får lite specialbehandling. Jag tror absolut att det innebär en stor möjlighet i att attrahera nya europeiska fans.

 

Det är fars dag idag, vem i NFL tror du är bästa pappan? 

Magnus O: Pete Carroll känns som ”Mr Supportive” och är säkert en prima pappa.

Svante: Larry Fitz. Veteranerna respekterar honom, de unga ser upp till honom. Han har erfarenheten och känns som en sådan typ av person man skulle gå till för livsråd. Han vet hur man knyter en slips.

Magnus A: Jag väljer John Harbaugh, han är den där kloke, varme men ändå kravställande personen. Dessutom har han humor och ett ungt sinne. Kan tänka mig att Harbs ”jag är inte arg, bara besviken” skulle få mig att shapea upp.

Daniel: Philip Rivers. Han har ju fått mest träning i alla fall. Han verkar dessutom ganska rolig och jag tror att han har hjärtat på rätta stället. T.ex. lät han ju familjen på kvar nere i San Diego mär laget flyttades, det tyder på sunda prioriteringar.

 

Med halva säsongen i bagaget (hua), vilken är den bästa respektive sämsta divisionen i NFL? 

Magnus O: Bästa kan väl bara vara NFC West egentligen, ingen vill möta Seahawks eller 49ers just nu, Rams är också en tuff motståndare och har inte nått sin fulla potential. Även Cardinals spelar allt bättre och sätter upp motstånd.

Det går att argumentera för både AFC North och NFC East som sämsta. East har en seger mer men både Giants och Redskins är avsågade och både Cowboys och Eagles har underpresterat en del jämfört med förväntningarna som finns på dem. I North är Browns en jättebesvikelse, Bengals helt hjälplösa och Steelers bara ett mittenlag. Ravens är vassa men det är också allt som är spännande där. Säger väl AFC North ändå.

Svante: Jag säger NFC North som ligans bästa divison. Fyra lag som alla är slagkraftiga och kan mäta sig mot de flesta lag i ligan. Varje divisionsmatch kan gå hur som helst. Oerhört konkurrenskraftig.
Sämst skulle jag säga att AFC East är. Kanske konstigt då vi har Patriots i divisionen. Men en bra divison är för mig en jämn divison, och den här divisionen i helt obalans. Ett lag som vinner varje år, två lag som inte bara är sämst i divisionen utan de kanske sämsta lagen hela ligan i Dolphins och Jets. Inte särskilt intressant divison.

Magnus A: Bäst är NFC West. 49ers, Seahawks och Rams är alla lag som går att se långt fram i slutspelet. Cardinals är en rätt kul bekantskap som inget lag stampar sönder, bra för att vara divisionens fjärde bästa gäng. 

Säger nog AFC East, i hård konkurrens av AFC North. Men Jets och Dolphins otroligt svaga lag gör ju att det inte spelar någon roll vad övriga två lag gör. 

Daniel: Tabellen talar ju sitt tydliga språk, NFC West är bäst med totalt 23 segrar i divisionen. AFC North är sämst med 12 segrar. Men ärligt talat så förtjänar väl AFC East att tas med i diskussionen om sämsta division, Dolphins och Jets drar ner den i bottenträsket just nu.

 

Vad ser du denna söndag?

Magnus O: Vikings mot Cowboys blir en intressant kraftmätning, än mer så mötet mellan 49ers och Seahawks med MVP-ledaren Wilson.

Svante: Ännu en söndag utan 49’ers, så för mig blir det nog lite redzone under 19:00-matcherna och sedan håller jag ett extra öga på Rams-Steelers efter 22:00.

Magnus A: En väldigt viktig helg i AFC North, där ledaren har ett enkelt motstånd och de två som jagar har lite tuffare matcher. Kommer kasta ett litet getöga på Browns – Bills. Ravens möter sitt boogeylag, Bengals. Trotts att Cincy suger i år är jag nervös inför detta. En klassisk trapgame. Sen blir det Steelers-Rams, en väldigt intressant match där jag tror Steelers krigar till sig ett W. 

Daniel: Jag har gäster från Tampa hemma så det kommer nog att bli Buccaneers – Cardinals på en skärm här hemma. Jag kommer såklart att kolla på Browns mot Bills på något sätt också, en match som jag är klart orolig över. Jag kan bara hoppas att Browns fortsätter underprestera, men någon gång måste dom väl få ordning på spelet?

”jag är inte arg, bara besviken”

Nyheter

To Top